14-årig Quad-talent skriver historie – pressemeddelelse

Det unge MotoCross talent fra Nyrup, Mikkel Kurdahl, kan nu kalde sig for dansk mester 2021 i Quad Cross minigear 250cc – for sjette gang.

Det har været en utrolig spændende og udfordrende sæson, hvor Mikkel tidligere på året blev inviteret af et hollandsk team til det kendte franske ”Mondial De Quad Point Du Voux”. Dette løb er et af Europas allerstørste, hvor deltagere fra hele verden møder op. Med 2021 som værende det 36. år, er det et løb med stolte traditioner og et ekstremt højt niveau.

Løbet kører over en weekend bestående af en træning, et kvalifikationsheat og tre efterfølgende løb.

Uanset hvilken klasse du deltager i, så anses det som værende det absolut mest præstigefyldte løb på året. Deltagelsen alene er vanvittigt stor, så der var absolut ingen forventninger til det danske MotoCross talent fra lille Nyrup.

Men da træning og tidskvalifikation var kørt, havde Mikkel Kurdahl vendt op og ned på det umulige og taget  Pole position( P-1), så nu var det ham, der holdte i forreste række til første heat.  Man starter ikke bag ved en ”bom” i denne type løb, men bag ved hinanden ligesom i formel 1. Denne flotte start position gjorde. At han endte med at tag alle tre heat og blive samlet vinder af:

Champion of Mondial du Quad Point Du Voux Minime klass 2021

Det er første gang, man ser en dansker på podiet i alle de 36 år, hvor løbet har eksisteret.

Ikke nok med det, så kan Mikkel Kurdahl også kalde sig Dutch Champion 2021 i Youngster klassen, som ligeledes er noget til historiebøgerne. Her er det heller aldrig set tidligere, at en dansker er endt som ”Dutch Champion”  sammenlagt for hele året.

Årsagen skal findes hos Hollandske Liga/serie, der betegnes som en af de absolutte sværeste Ligaer i Europa, både inden for MX, men helt klart også inden for MX Quad sport. Specielt i ungdomsrækkerne, er der virkelig hård konkurrence, og der er altid fuld bom til start med kørere fra forskellige lande.

Hvis man vil vinde her, skal man virkelig være lavet af noget helt specielt stof. Kampen om at komme igennem første sving først kræver stor teknik og endnu større styrke. Der deltager op til 30 kørere, men der er kun plads til max. 3 svinget, men alle vil være blandt de 3 første, så det giver til tider en del uheld, hvis man hænger i bremsen.

Det har været en sæson med en del restriktioner pga. Covid 19, men med en yderst hård træningsindsats, gå på mod samt viljestyrke, har Mikkel Kurdahl  for alvor vist Europa, at vi i Danmark har kørere i topklasse. Kørere, der kan begå sig blandt de absolutte bedste, i så hård en sportsgren.

Mesterskaber vundet i 2021:

  • Danmarks Mester 2021 Quad Mini gear 250 CC
  • Champion of P-D-V 2021 Minime class
  • Dutch Champion 2021 youngster class