Til Speedway
Til forside

4 danskere til start ved EM lørdag

Foto: Sportxpress

Mikkel Michelsen indleder sit titelforsvar ved Europamesterskabet på lørdag

Den spændende SEC EM-serie i speedway skydes i gang denne weekend, og det bliver med et stærkt dansk islæt. Fire af Danmarks mest talentfulde og erfarne speedwaykørere, Mikkel Michelsen, Leon Madsen, Anders Thomsen og Rasmus Jensen er klar til at kæmpe om hæder og ære på de europæiske baner.

Mikkel Michelsen, forsvarende europamester, er tilbage for at genvinde sin titel. Michelsen, kendt for sin aggressive kørestil og taktiske snilde, går ind i serien med selvtillid og ambitionen om at forsvare sit trofæ. Med 3 EM-titler har han allerede vist, at han er en af de stærkeste kørere i feltet, og han er klar til at bevise det igen. Michelsen har et klart mål for sin deltagelse:

”Jeg kommer med de samme ambitioner som jeg har haft de sidste mange år. Jeg går ind til det for at vinde og forsvare min titel. Det kunne være sjovt for en gangs skyld rent faktisk at forsvare den, det er ikke noget jeg har formået før. Så det kunne være ret fedt.”

Michelsen er i øjeblikket den eneste kører nogensinde til at have vundet EM-serien 3 gange. Serien passer ham godt, og han har et helt klart bud på opskriften til succes i serien, der af mange betragtes som lillebroren til den højtprofilerede SGP-serie:

”I EM-serien er stabilitet nøglen til succes. Pointsystemet er anderledes end i Grand Prix serien. De point man scorer på aftenen, er dem man tager med sig videre – der er kun 4 runder, så man har ikke råd til at have en eneste halvdårlig runde, du er nødt til at være stabil.  Sidste år var jo et pragteksemplar på netop det – jeg vandt ikke en eneste runde, men stod alligevel øverst på skamlen til sidst”

Kigger man ned over feltet i EM-serien i år, er det præget mange stærke navne. Det er muligvis det stærkeste felt i mange år, og de 4 danske deltagere må alle betragtes som stærke kandidater til både titel og podiet. Michelsens fokuserer dog udelukkende på sig selv og egne præstationer:

” Jeg kigger ikke på de andre kørere. Jeg koncentrerer mig først og fremmest om mig selv. Feltet i år er på papiret noget af det bedste i mange år, men jeg fokuserer udelukkende på mit eget, og jeg ved hvad der kræves for at blive Europamester, så jeg skal ud at gøre det jeg ved jeg kan.”

EM-serien i speedway består af 4 afdelinger, der finder sted rundt om i Europa. Hver afdeling af mesterskabet byder ofte på spektakulær kørsel med mange tilskuere på lægterne. Pointsystemet fungerer på den måde, at man tager de indkørte point fra hver afdeling og lægger dem sammen. Den med flest point efter sidste heat er kørt, kan kalde sig Europamester.

Første afdeling køres denne weekend, og de danske fans kan se frem til at følge Mikkel Michelsen, Leon Madsen, Anders Thomsen og Rasmus Jensen, når de sætter alt ind på at hente vigtige point og få en god start på serien.

Hele EM-serien kan streames på SpeedwayLigaens streamingplatform www.speedwayligaenplay.dk.

For mere information om EM-serien i speedway og opdateringer på de danske køreres præstationer, besøg EM-seriens officielle hjemmeside eller følg med på SEC EM-seriens sociale medier.