Til Road Race
Til forside

Oliver Svendsen Klar til at Forsvare Føringen i IDM på Motorsport Arena Oschersleben

Med stor spænding satte det unge Road Racing-talent Oliver Svendsen kursen mod den tyske bane Motorsport Arena Oschersleben for at deltage i anden afdeling af det tyske mesterskab IDM for Team Freudenberg KTM-Paligo Racing.

Weekendens udfordring var at forsvare føringen i IDM-mesterskabet. Oliver stod over for hård konkurrence mod den dobbelte verdensmester og andre topkørere, hvilket betød, at han skulle bevise, at den imponerende fart fra første afdeling ikke var et tilfælde.

Efter weekendens kvalifikation viste Oliver, at han havde både farten og talentet til at være blandt de bedste. Med kun 0,7 sekund op til førstepladsen, besat af den dobbelte verdensmester Jeffrey Buis, var det et yderst tilfredsstillende resultat for den unge dansker.

“Jeg er meget tilfreds med min præstation i kvalifikationen. At være så tæt på en dobbelt verdensmester viser, at jeg har potentialet til at konkurrere på højeste niveau,” udtalte Oliver Svendsen efter kvalifikationen.

I weekendens første løb, som forudset, skulle kampen kæmpes med de tre VM-kørere. Allerede fra starten fik de fire kørere skabt afstand til resten af feltet. Især den dobbelte verdensmester pressede hårdt for at skabe afstand til de tre andre kørere. Igennem hele løbet skiftede placeringerne i frontgruppen, og Oliver var flere gange i front. I sidste sving lavede Oliver desværre en lille fejl, og en andenplads blev byttet til en tredjeplads, som også blev resultatet ved målstregen, dog kun 0,2 sekund efter vinderen.

Oliver udtalte: “Det var et supert løb med meget høj fart fra start til slut. Jeg er super glad for at kunne bevise for teamet, at jeg har farten til at være i front.”

I weekendens andet løb var forhåbningerne høje, og det var helt sikkert, at Oliver ville presse på for at komme højere op på podiet. For at spare på kræfterne og ikke mindst dækkene, havde Oliver planlagt at være med i frontgruppen, men han ville forsøge at være lidt mere passiv og ikke kæmpe om placeringerne, for derved at være klar til at angribe på de sidste omgange.

Starten i det andet løb blev en gentagelse af det første, og hurtigt fik frontgruppen skabt afstand til resten af feltet. Efter at have været med i kampen om frontplaceringen valgte Oliver midt i løbet at følge sin plan og lagde sig observerende bagerst i gruppen. På sidste omgang, i fjerde sidste sving, begyndte Oliver sit angreb, og i udgangen af sidste sving mod målstregen kæmpede Oliver om førstepladsen og kom i mål på en flot andenplads, kun 0,05 sekund efter vinderen.

“Jeg er super glad for, at min plan lykkedes, og ikke mindst at have overskud til at angribe til sidst i løbet. Selvfølgelig ville jeg gerne have været forrest, men jeg er super tilfreds med hele weekenden.

KTM RC390R er en perfekt match for mig og gør det muligt for mig at have overskud til at planlægge løbet.

Stor tak til Team Freudenberg KTM-Paligo Racing for deres hårde arbejde og ikke mindst en STOR tak til mine sponsorer og dem, som tog den lange vej til Oschersleben for at støtte mig,” udtalte Oliver Svendsen.

Næste gang Oliver skal på banen er for at forsvare sin føring i det svenske mesterskab i Supersport 300 den 15. juni, og derefter den tredje afdeling i IDM den 22. juni på banen Most i Tjekkiet.