Vi søger folk til at hjælpe med at drive MX-sporten – måske er det dig?

Vi søger folk til at hjælpe med at drive MX-sporten – måske er det dig?

Motocrosssporten er båret af dygtige, engagerede frivillige kræfter. Vi har mange gode folk rundt omkring i organisationen – men vi har brug for nogle flere hænder, hvis vi sammen skal kunne løfte de opgaver, vi gerne vil.

Her er nogle af de opgaver, som Sportskommission MX mangler folk til:

Dommere

Dommeren er den øverste myndighed ved løb – og garanten for, at løbet afvikles i overensstemmelse med reglement og løbstilladelse. Dine opgaver på en løbsdag spænder bredt, og det er vigtigt, at du har styr på reglementet – men lige så vigtigt, at du kan tale med folk og agere med venlighed, ro og myndighed på samme tid, også når adrenalin og kampgejst fylder i billedet.

Undervisere til TL-kurser

Kunne du stå for at afholde 2-4 træningslederkurser i løbet af et år? Træningsledere er den post, klubberne har størst behov for at få uddannet folk til løbende. Som underviser skal du afsætte ca. 3 timer til et TL-kursus, og du aftaler selv med den klub, hvori kurset skal afholdes, om det skal være en hverdagsaften eller en weekend. Du skal have S- eller D-licens for at kunne undervise på TL-kurser.

Banesynsfolk

Hvert år foretager vi banesyn hos omkring 40 klubber, hvor vi godkender og klassificerer banerne i henhold til vores Banereglement. Banesynsmanden besøger og har dialog med den enkelte klub om forbedringer og evt. nødvendige tiltag på banerne, for at de kan leve op til vores sikkerhedsmæssige forskrifter. Som banesynsmand er det en stor fordel, at du selv kører eller har kørt motocross.

Lydmålere

Lydmåling er en vigtig del af vores sport, for overholdelsen af lydgrænserne er en forudsætning for vores aktiviteter – både træning og løb. Som lydmåler er man i stand til at foretage egenkontrolmålinger, dokumentere overholdelse af banens miljøgodkendelse samt rådgive og hjælpe klubber og kørere til at overholde vores reglementer omkring lyd og lydmåling

Kørerrepræsentant

Når vi d. 22. august har Repræsentantskabsmøde, træder vores nuværende kørerrepræsentant Simon Wulff ind som medlem af Sportskommissionen. Det betyder, at vi skal have en ny kørerrepræsentant – en person, som kan være kørernes talerør og direkte kontakt til Sportskommissionen, når vi drøfter reglements-ændringer, løbskalender og meget andet.

Hvis du er interesseret i en af ovenstående opgaver og gerne vil vide mere, så tag fat i Lea på kontoret eller i Sportskommission MX.

Hjælp også gerne med at sprede budskabet blandt klubkammerater og andre i motocrossverdenen, så vi kan stå endnu stærkere i sporten!

Husk også de øvrige officialkurser, du kan tage – klubberne har også brug for stævneledere, tidtagere, teknisk kontrol og miljøofficials.