Brødreduel Knudsen – og Mister Maximum Bastian Pedersen

Foto: Lars Schröer
Tekst: Jacqueline Seidlitz
Oversat af: Søren Steno

Hele tre danske speedwaykørere fik i denne weekend deres debut i Tyskland i forbindelse med Speedway Team Cup i Stralsund.

Hos DMV White Tigers var Bastian Pedersen den absolutte topscorer i 250 cc klassen. Han vandt alle sine 5 heats und opnåede maksimum 15 point. Selvom han i sit sidste heat måtte starte med et handicap på 15 meter, pga. berøring af starttapen, var det ikke noget problem for Bastian at overhale sine modstandere.

Efter knap en omgang havde han overhalet de tre forankørende kørere og bragt sig i føring. For Bastians kollega Jesper Knudsen var det udover at være hans debut i speedway Team Cup også første gang han var i Stralsund. Jesper klarede sig fint på den 385 m lange oval. Med 4 andenpladser og et heat uden point. Han kom på sammenlagt 8 point. DMV White Tigers fra Diedenbergen kunne sammenlagt opnå en flot andenplads i matchen.

Jonas Knudsen der har en kontrakt med DMV White Tiger fra Berghaupten vandt sit optaktsheat og opnåede herefter en 3. plads i sit andet heat. I heat 12 var der et styrt i første sving. Både Ben Ernst (MC NordsternStralsund), Tobias Busch (Brockstedt Wikinger) samt Jonas Knudsen styrtede, da det i udgangen af svinget blev til lidt for tæt kørsel.

Jonas og Tobias var hurtigt på benene igen, hvor Ben Ernst var mere medtaget. Han måtte en tur på sygehuset, fordi der var mistanke om, at han havde pådraget sig en hjerterystelse og en bækkenskade. På sin reservecykel vandt Jonas herefter omkørslen. I sine 2 sidste heats sluttede han på andenpladsen, således at han landede på i alt 11 point. Hermed var han den mest scorende kører på Black Forest Eagles holdet.

Før dagens sidste heat blev det spændende, da Black Forest Eagles førte matchen med kun 1 point foran (DMV White Tigers). Da Jonas Knudsen kom i mål foran Julian Bielmeier (DMV White Tigers), gik sejren til teamet fra Berghaupten.

Det var over det meste af løbet et virkelig spændende løb og alle tre danske drenge har virkelig leveret en flot indsats for deres teams. Det bliver spændende at se, hvordan de unge danske kørere klarer sig ved de næste løb i Speedway Team Cup. De kunne sikkert alle tre indhøste nye erfaringer på den for dem ukendte bane i Stralsund.

Resultat:
1. Black Forest Eagles Berghaupten 36 Point
(Jonas Knudsen 11, Mario Häusl 10, Celina Liebmann 8, Daniel Spiller 7)

2. DMV White Tiger Diedenbergen 34 Point
(Bastian Pedersen 15, Jesper Knudsen 8, Julian Bielmeier 7, Lukas Wegner 3, Marlon Hegener 1)

3. Brokstedt Wikinger 27 Point
(Norick Blödorn 15, Tobias Busch 9, Louis Ruhnke 2, Mattis Möller 1)

4. MC Nordstern Stralsund 23 Point
(Dominik Möser 10, Marius Hillebrand 6, Fynn Ole Schmietendorf 3, Patricia Erhart 3, Ben Ernst 1).