Årets første internationale sejr for TKO

Den danske motocross-komet Thomas Kjer Olsen lægger op til et imponerende 2021. Det er debutsæsonen på hans FC 450 maskine, hvor Thomas i weekenden hentede sin første internationale sejr ved det åbne italienske mesterskab i Alghero, Sardinien.

Danskeren lagde godt ud i løbet for MX1-klassen, hvor vi også finder et hårdt felt med kendte konkurrenter fra VM-serien i motocross. En god start sikrede, at danskeren hurtigt indtog fjerdepladsen i feltet. Ved femte omgang befandt han sig allerede på tredjepladsen, og få omgange senere jagtede han førstepladsen. Desværre gik danskeren i stå med sin maskine, og det blev således til en meget fortjent andenplads i MX1-løbet.

Så blev det tid til afdelingen Supercampione, der samler kørerne fra MX2- og MX1-klassen i et selvstændigt mesterskab. Her lå Thomas Kjer Olsen som nummer to i den samlede stilling inden dagens heat, og den sandede og nu mere hærgede bane skulle vise sig at give de perfekte køreforhold for danskeren.

Efter første omgang lå Thomas bekvemt på sjettepladsen og kunne derfra tage de foranliggende konkurrenter én ad gangen, indtil han kæmpede om førstepladsen mod Romain Febvre. Danskeren havde en enorm fart og kunne lave den altafgørende overhaling i 13. omgang, der sikrede ham sin første sejr på sin FC 450 maskine og en delt førsteplads i den samlede stilling ved Supercampione.

– Det føles helt fantastisk, men også en smule uventet at vinde Supercampione-løbet i dag. Efter det første løb i dag vidste jeg, at min fart var god, men jeg lavede også et par fejl, som jeg var nødt til at rette op på i det andet løb. Min start var ikke den bedste, men jeg var meget tilpas på min maskine. Vores setup på maskinen er rigtig godt og giver mig mulighed for at køre meget frit og fuld af selvtillid. Jeg kunne presse på helt til slut og nød at føre i flere omgange, inden jeg tog sejren. Vi lærte meget i dag; de her løb er rigtig vigtige for at teste vores opsætning i en løbssammenhæng og for at se, hvordan konkurrenterne kører. Så turen her til Sardinien har været meget produktiv. Nu vender vi tilbage til Belgien og ser frem til MXGP-sæsonen, fortalte Thomas Kjer Olsen efter løbet.

Vi ser frem til at se Thomas Kjer Olsen i aktion igen, når VM i motocross skydes i gang i maj.