Til Speedway
Til forside

Blandet dansk start på SEC EM-serien

Foto (arkiv): Sportxpress

Blandet dansk start på SEC EM-serien

Første runde af Speedway Euro Championship 2024-serien fandt i weekenden sted i Debrecen, Ungarn, hvor Andzejs Lebedevs sikrede sig en imponerende sejr

Jacob Thorssell fra Sverige fik en fremragende start, da han vandt det indledende heat som erstatning for den skadede Dimitri Berge. Lebedevs kom ind på andenpladsen efter at have overhalet forsvarende mester Mikkel Michelsen på første omgang. Kacper Woryna vandt selvsikkert andet heat efter en stærk start fra fjerde gate.

Timo Lahti indledte anden blok af heats med en sejr, mens Thorssell sikrede sig en andenplads og øgede sin samlede point til fem. Overraskende nok sluttede Leon Madsen på fjerdepladsen for anden gang i træk. Mikkel Michelsen, den tredobbelte individuelle europæiske mester, kæmpede også og havde kun to point efter to serier.

Maciej Janowski måtte vente til sit tredje heat for at sikre sig sin første sejr i dette års serie. Vinderen af SEC Challenge i Daugavpils scorede tre point i niende heat. Michelsen, der havde fået en dårlig start, kom stærkt tilbage ved dygtigt at udnytte banen i Debrecen og overhale sine rivaler på ydersiden. Flot heat af Michelsen.

Den fjerde blok af heats bød på adskillige overhalinger. Den forsvarende mester, Michelsen, fortsatte sin sejrsrække. I femtende heat havde Vaclav Milik og Patryk Dudek en intens kamp om sejren, hvor Dudek trak det længste strå. Maciej Janowski overhalede Leon Madsen på banen i blokkens sidste heat, hvilket var et symptom på Leon Madsens svære aften.

I den sidste blok af heats forblev Andzejs Lebedevs ubesejret for fjerde gang og sikrede sig en plads i finalen. Patryk Dudek sluttede på andenpladsen i de ordinære heats. I semifinalen kæmpede Maciej Janowski, Jacob Thorssell, Mikkel Michelsen og Kacper Woryna om de sidste to pladser i finalen. Her missede Michelsen akurat hvilket betød at Janowski og Thorssell avancerede.

I finalen fik Patryk Dudek den bedste start, men begik en fejl, som fik ham til at styrte i første sving og blev udelukket fra omstarten. I omkørslen sejrede Andzejs Lebedevs efter en spændende kamp med Maciej Janowski og Jacob Thorssell som henholdsvis nummer to og tre på podiet.

Slutresultater, top tre:

  1. Andzejs Lebedevs (LAT), 17 point
  2. Maciej Janowski (POL), 12+3 point
  3. Jacob Thorssell (SWE), 11+2 point