Danske EM-medaljer i luften

Foto: SportXpress

Sidste afdeling af EM i speedway køres lørdag i Polen, hvor danske Mikkel Michelsen og Leon Madsen i øjeblikket ligger på henholdsvis første- og tredjepladsen. Med den samlede pointfordeling i toppen af feltet kan det blive til hele to EM-medaljer for Danmark.

Danskerne leverede et overbevisende resultat ved tredje afdeling af EM i speedway med en sejr til Mikkel Michelsen og en andenplads til Leon Madsen. Sidste afdeling køres lørdag i polske Rybnik, og alt tyder på, at speedwayfans kan se frem til en aften med begge kørere på sejrskamlen.

– Det bliver en spændende match på lørdag, som er meget åben mellem de tre højest placerede kørere, hvor jeg tror, det kun bliver et spørgsmål om hvilke to medaljer, Danmark får med hjem. Alt i alt har danskerne rigtig gode chancer for at hente guld og sølv. Leon Madsen har rigtig gode resultater med sig fra den polske liga, ligesom han efterhånden er kommet sig over siden skade fra første EM-afdeling. Og Mikkel Michelsen bor privat i Rybnik, så han kender nok banen rimelig godt, ligesom han også er rigtig godt kørende i den polske liga, fortæller DMU’s landstræner Hans Nielsen og fortsætter:

– Vejret kan også komme til at spille en rolle. Det kan blive en gentagelse af tredje afdeling, hvor regn påvirkede banens underlag og Piotr Pawlicki, på den samlede andenplads, så ud til at have sine udfordringer. Og hvis det bliver tilfældet, er jeg sikker på, at Leon og Mikkel igen kommer til at kæmpe om førstepladsen. Under alle omstændigheder er begge også sikret en plads ved næste års EM.