Til Speedway
Til forside

Danmark er klar til EM-semifinale i weekenden

Danmarks landsholdskørere i speedway skal i aktion på lørdag, hvor den ene semifinale til Hold EM bliver kørt i Tjekkiet.

De danske speedwaykørere skal op imod kørerne fra Tjekkiet, Norge og Slovenien på lørdag i en af to semifinaler om de eftertragtede pladser ved Hold EM-finalen, der køres d. 6. april i den polske by Grudziądz.

I finalen venter hjemmenationen og sidste års vindere fra Polen på holdene, der går videre fra de to semifinaler.

Danmark kan som sidste års Hold EM-sølvvinder bryste sig af at være en klar favorit til at gå direkte videre fra sin gruppe.

Landstræner, Nicki Pedersen, har da også klare forventningerne om at gå videre, så der bliver mulighed for dansk revanche i finalen, hvor Polen sidste år vandt Hold EM overlegent.

– Vi har afsluttet vores vintertræning med test hos Team Danmark, hvor vores kørere var knivskarpe og i rigtig god form. Men vigtigst af alt, er alle kørerne super motiveret til at køre som et hold og løfte hinanden. Så team spirit er også helt i top med budskabet om, at ”vi er stærkere sammen”, fortæller Nicki Pedersen og afslutter:

– Vi skal videre fra semifinalen. Det er der ingen tvivl om hos nogen af os. Og vi skal give de polske kørere kamp til stregen i år i finalen. For målet er, at Danmark tager guldet ved Hold EM. Vi har kørerne og evnerne til det, særligt hvis vi kører som et hold.

Se holdene til de to semifinaler her

Hold EM-finalen d. 6. april kan ses hos TVP Sport

Det danske hold består af

  • Mikkel Michelsen (Holdkaptajn)
  • Mads Hansen
  • Rasmus Jensen
  • Anders Thomsen
  • Bastian Pedersen