Danmark henter 3 VM-medaljer i jetski

Brødrene Oliver og Rasmus Koch Hansen var rejst til den sidste VM-afdeling for jetski-disciplinerne i Indonesien for at repræsentere Danmark. De danske ryttere skuffede ikke.

Koch Hansen-brødrene konkurrerer på teamet Lindberg Racing og har haft en stærk VM-sæson i 2023. Blandt andet havde Oliver forud den sidste VM-afdeling lagt sig på den samlede førsteplads i den øverste Ski GP1-klasse.

Der var lagt op til et brag af en finale i Indonesien med 40.000 tilskuere omkring banen og som den mest sete TV-udsendelse i landet den pågældende weekend. Jetski-sporten har meget stor bevågenhed i landet, og rytterne blev derfor også kørt med politieskorte mellem hotel og lufthavn.

Svær start for Oliver

Oliver Koch Hansen skulle forsvare sin samlede førsteplads i Indonesien, men som man kun kender det alt for godt, kan det uventede altid ske i motorsport. Oliver fik en uheldig pole-position i kvalifikationen, og det betød, at han ikke kvalificerede sig til den vigtige top-5 startposition.

Det slog dog ikke danskeren ud af kurs, og han kæmpede utrætteligt for at holde liv gulddrømmen. Over løbsweekenden kæmpede Oliver sig op i positionerne og endte på en stærk tredjeplads i selve afdelingen.

Dette gav slutteligt en imponerende sølvmedalje ved det samlede VM i Ski GP1 til Oliver og lille Danmark, der igen viser det ekstremt høje danske niveau i sporten.

Og ikke nok med det, så deltog Oliver Koch Hansen også i den tilhørende VM-disciplin Ski GP1 Slalom, hvor han endte på en samlet tredjeplads og dermed VM-bronze til Danmark.

VM-bronze til Rasmus Koch Hansen

Rasmus Koch Hansen leverede også en strålende præstation ved VM i Indonesien i Runabout GP1 klassen, hvor han også sikrede sig en tredjeplads i sin klasses tilhørende parallel slalom-disciplin og dermed endnu en VM-bronzemedalje til Danmark. Rasmus endte dertil på den samlede ottendeplads ved VM i Runabout GP1.