Danmark møder England i testmatch

Syv danske kørere, heraf fem senior-kørere og to U21-kørere, skal onsdag d. 23. oktober vise deres evner mod et tilsvarende stærkt engelsk hold i Kings Lynn. Forventningerne er store, særligt fordi det kan blive et springbræt for de danske U21-køreres karriere.

DMU’s landstræner, Hans Nielsen, blev i oktober inviteret til en testmatch af Rob Painter, hvis firma har købt managing-rettighederne til det engelske speedwaylandshold, Team GB. Deres plan var oprindelig at invitere to kørere fra flere udenlandske ligaer, men man valgte til sidst at gøre det til et landeopgør mellem Danmark og England.

– I sidste ende gav det rigtig god mening kun at invitere danske kørere til Kings Lynn. Udover at det samlet set er billigere kun at invitere kørere fra et land, så er Danmark efter en forrygende sæson igen kommet verdenskortet i speedway. Der er ingen tvivl om, at danskerne i dag er en stor publikumsmagnet for de lokale fans i England, hvor størstedelen af testmatchens danske deltagere også kører med i de bedste ligaer. Og fansene ved, at der er gode chancer for spændende dueller, når deres landsmænd er oppe imod danskerne. Kørerne på det danske hold er således inviteret af Team GB med henblik på at matche det engelske hold på styrke, fortæller Hans Nielsen.

Næste skridt i karrieren
Særligt de to U21-kørere glæder sig til at komme til England og vise deres evner. Historisk har danske kørere altid søgt mod nabolandet for at tage næste skridt i speedway-karrieren, og på onsdag kan Matias Nielsen og Benjamin Basso måske vække noget interesse hos de engelske klubber.

– Som dansk speedwaykører er den engelske liga nærmest et must, hvis man vil forbedre sine evner. Leon Madsen kørte i sin tid derovre, ligesom mange af Danmarks bedste kørere i dag bor i England, hvor nogle kører med i både den bedste og næstbedste liga, fortæller Hans Nielsen og fortsætter:

– England har mange løb og forskellige typer af baner, som giver formidable træningsmuligheder. Samtidig er det ikke længere væk, end at kørerne nemt kan tage turen hjem igen og stadig køre med i de danske ligaer. Den kommende testmatch giver dermed en masse eksponering til Matias og Benjamin som to af Danmarks nye talenter, afslutter Hans Nielsen.

Holdene for Danmark og England er sat med henblik på at matche kørernes niveau med hinanden for at give kørerne den bedst mulige sparring:

Danmark
1. Niels Kristian Iversen
2. Kasper Andersen
3. Mikkel Bech Jensen
4. Rasmus Jensen
5. Hans Andersen
6. Matias Nielsen
7. Benjamin Basso

England
1. Craig Cook
2. Adam Ellis
3. Charles Wright
4. Lewis Kerr
5. Dan Bewley
6. Drew Kemp
7. Kyle Bickley