Succesfuld Sæsonafslutning i Dohren (DE)

På den 215 m korte oval hos MSC Dohren så det til kort før kl. 18 ikke ud til at blive en succesfuld sæsonafslutning efter regn hele dagen og en bane under vand.

Tekst: Jacqueline Seidlitz
Oversat af Erik P. Hjort

Men banefolkene lavede et godt professionelt stykke arbejde og præparerede på kort tid banen på bedste vis. Løbet blev kørt efter Grand-Prix systemet, og fra heat til heat så man spændende kørsel og gode overhalinger.

Med kun 9 point kunne Niels Kr. Iversen med en 7. plads lige kvalificere sig til semifinalen. I sin debut, på den for ham uvante bane, fik Mikkel Bech med 11 point i de indledende heat, en vellykket debut.

Iversen vandt sin semifinale, Bech klarede efter Robert Lambert ligeledes kvalifikationen til finalen. Fra den formodentlig bedste startplads, hvid, skød Niels Kr. sig straks i spidsen, mens der var en seværdig tvekamp om andenpladsen mellem Mikkel og Robert.

Mikkel kunne dog, med succes, afvise alle angreb fra Robert og blev fortjent nr. to. Fjerdepladsen gik til Timo Lahti, der ellers førte efter de indledende heat med 14 point.

For den tredje danske deltager – Andreas Lyager – forløb aftenen ikke helt så succesfuld. Også for ham var det debut i Dohren, og efter to gange 0 point i sine to første heat scorede han tre gange 1 point, så han sluttede aftenen på en 13. plads.

Patryk Dudek og Jason Doyle var to yderligere aktuelle Grand Prix kørere med til start. Begge havde også kvalificeret sig til semifinalerne, men gav afkald på starten på grund af baneforholdene.

De resterende semifinalister modbeviste dog tanken om dårlige baneforhold. Samtlige kørere roste banen og mente, at den var lidt svært i begyndelsen, men at den blev bedre fra heat til heat.

Over 3000 tilskuere så en spændende sæsonafslutning i Dohren og kan glæde sig til Jubilæumsløbet d. 10.10.2020

Resultat:

 1. Niels Kr. Iversen (DK) 15 P.
  2. Mikkel Bech (DK) 15 P.
  3. Robert Lambert (GB) 14 P.
  4. Timo Lahti (FIN) 16 P.
  5. Jason Doyle (AUS) 13 P.
  6. Patryk Dudek (PL) 12P.
  7. Kai Hukenbeck (D) 11 P.
  8. David Bellego (F) 8 P.
  9. Tobias Busch (D) 8 P.
  10. Max Dilger (D) 6 P.
  11. Kacper Gomolski (PL) 5 P.
  12. Rene Deddens (D) 5 P.
  13. Andreas Lyager (DK) 3 P.
  14. Max Dilger (D) 3 P.
  15. Fabian Wachs (D) 1 P.
  16. Steven Mauer (D) 0 P.
  17. Geert Bruinama (NL) 0 P.