Danmarks hold er sat til VM på onsdag

Hold VM i speedway afvikles i næste uge med de kvalificerende semifinaler tirsdag og onsdag. Det endelig danske hold er udtaget og favorit til at gå videre til finalen om lørdagen.     

Onsdag skal de danske topkørere kæmpe om en finaleplads, når holdet bestående af Mikkel Michelsen (C), Leon Madsen, Anders Thomsen, Nicki Pedersen og Rasmus Jensen kæmper mod Finland, Australien og Frankrig på banen i polske Wroclaw.

Sammen med Australien er Danmark favorit til at gå videre, ligesom England er favorit i deres pulje om tirsdagen. Polen er som værtsnation allerede sikret en plads i finalen lørdag.

Danmarks endelig holdsammensætning har taget mange overvejelser, og det var vigtigt for landstræner, Nicki Pedersen, at det blev en fælles beslutning.

– Jeg har haft meget dialog med vores Grand Prix kørere, som jo også er med på holdet. Her var vi enige om at få mest mulig erfaring med på holdet og at alle skal bidrage til at hjælpe hinanden. Som en af de danske kørere med absolut mest VM-erfaring var jeg derfor også en oplagt kandidat til truppen, fortæller Nicki Pedersen og fortsætter:

– Som kørerende landstræner kan det give os en stor styrke, for jeg er med i aktion og ved derfor præcis, hvordan banen er på aftenen. Men det er også vigtigt for mig at understrege, at jeg giver plads til alle på holdet alt efter den enkeltes form. Og jeg sætter naturligvis de kørere ind, der gavner vores resultat mest muligt.

”Vi skal videre til finalen”

Udover den erfarne Nicki Pedersen, repræsenteres Danmark af sine tre topkørere fra Grand Prixet og Rasmus Jensen. Mikkel Michelsen har fået rollen som holdkaptajn og Rasmus Jensen er med til sit første Hold VM. Nicki Pedersen sætter her ord på sine valg:

– Mikkel er en meget udadvendt type udover at være en dygtig kører, og derfor ved jeg, at han vil klare det rigtig godt som holdkaptajn, hvis rolle er at holde overblikket og hjælpe resten af holdet på vej. Rasmus Jensen er kommet med i truppen, da han har brændt for at repræsentere Danmark ved Hold VM og virkelig forbedret sin form over de seneste måneder. Så han fortjener i den grad at være med.

– Det er en rigtig spændende sammensætning og målet er helt klart, at vi skal videre til finalen. Vi lægger alt energi og fokus i semifinalen onsdag, og først når det løb er overstået, kan vi begynde at fokusere på det efterfølgende løb, afslutter Nicki Pedersen.

Du kan opleve alle SWC løb på Discovery+

Læs mere om SWC her.

Kom med til SGP i Vojens

Oplev både de danske og internationale topkørere i speedway, når det individuelle VM kommer til Vojens Speedway Center lørdag d. 16. september.

Og fredag d. 15. september skydes speedwayfesten i gang i Vojens, når den sidste og afgørende afdeling af U21 VM (SGP2) afholdes.

Billetter og info kan findes her.