Dansk dominans til Svensk Mesterskab i jetski

Anders Keller stod overfor sin Norske rival Daniel Svae, i hvad der skulle blive et tæt race i Ski GP1 klassen ved den 1. afdeling af det Svenske Mesterskab. De to sejlere har lagt side om side hele sæsonen og haft mange tætte kampe, og weekendens løb var selvfølgelig ingen undtagelse.

Daniel Svae tog førstepladsen i moto 1 med Keller lige i hælene. Men Anders Keller lod sig ikke hægte af og vandt det efterfølgende moto 2 helt overbevisende. Nu havde de to sejlere samlet lige mange point, og det hele skulle afgøres med et sidste heat søndag eftermiddag.

Her blev det også tæt fra start til slut, og allerede seks minutter inde i racet var der er sammenstød mellem de to ivrige sejlere. Keller formåede lige nøjagtigt at bibeholde sin første plads, dog havde hans motorhjelm revet sig løs ved sammenstødet, hvilket skabte store udfordringer i det allerede krævende svenske farvand.

I sidste omgang mødtes de to sejlere efter splitten, hvor de kørte over målstregen side om side. Her lykkedes det Keller at vinde suverænt med en halv ski-længde, og efter en intens og hæsblæsende finale, kunne danskeren træde øverst på podiet.

I Ski junior-klassen var der dømt dansker-opgør mellem Mads Hansen og Frederik Frandsen, som dominerede klassen fra start til slut.

Mads Hansen lagde ud med at vinde moto 1 – det tændte dog hurtigt en glød i Frederik Frandsen, som efterfølgende vandt de to sidste heat og dermed hele junior-klassen.

Med en samlet andenplads kunne Mads Hansen dermed se Frederik træde op foran ham på podiet – og mon ikke håneretten blev taget med hjem til den fælles træningsbane i Bårse Jetski Klub.

I Runabout GP1-klassen var Danmark repræsenteret af Rasmus Koch Hansen, som lagde godt fra start med en andenplads i både moto 1 og moto 2.

Rasmus fik også taget hole shootet i moto 3 foran sin svenske konkurrent Samuel Johansson. Lykkens gudinde har dog ikke ligefrem tilsmilet Rasmus i denne sæson – heller ikke denne gang, hvor hans motor brød sammen bare fem minutter inde i løbet.

Det var desværre enden på Rasmus’ deltagelse, hvilket betød, at han ikke kunne gennemføre det sidste heat og måtte se sin podieplads smuldre væk for at ende på femtepladsen. En lidt trist afslutning på en ellers god weekend for dansk jetskisport.