DM i jetski var et højdepunkt til festival

DM i jetski blev afholdt under Kertemindes Kirsebær Festival. Det betød både, at byen summede med liv og at tilskuerne flokkedes til for at se DMU’s sejlere levere en solid omgang action og underholdning.

Som vi har set det så mange gange før, satte Anders Keller alle til vægs i Ski GP1 klassen med hele tre førstepladser. De nærmeste konkurrenter var to svenske deltagere, Jonna Borgström og Emma Nellie Ortendahl, der begge kæmpede bravt om andenpladsen. Her kunne Jonna dog sejle fra sin landsmand og dermed slå Emma, der er den forhåndsværende verdensmester.

Den efterfølgende Runabout GP1 klasse udviklede sig til et sandt drama helt fra starten. Rasmus Koch Hansen var desværre involveret i solostyrt, hvorefter løbet blev udsat af hensyn til sikkerheden. Rasmus blev sejlet i land og fik muligheden mellem at tage på hospitalet eller deltage i løbets omstart.

Trods en meget øm arm efter styrtet valgte Rasmus at fortsætte og kunne hente en sejr hjem i moto 1. Dog blev han efterfølgende kørt på skadestuen i Odense og fik konstateret en brækket arm, der blev lagt i gips. Dermed kunne Rasmus ikke fortsætte i resten af weekendens løb, men det siger ikke så lidt om vores hårdføre sejlere, når det er gipsen og ikke smerterne, der afholder dem fra at fortsætte.

I Rasmus’ fravær åbnede der sig nye muligheder for de andre kørere i klassen, og det blev hurtigt Jan Jensen, der dominerede Runabout GP1 med to sejre i træk – efterfulgt af Martin Al-Haj på andenpladsen og Ørjan Kristoffersen fra Norge på tredjepladsen.

Dramaet fortsatte efterfølgende i Ski GP3 klassen, hvor Felix Helgeson fik motorproblemer i første heat og måtte udgå. En stor ærgrelse for ham selv og tilskuerne, da han var en af favoritterne til den samlede sejr.

Oliver Koch Hansen kæmpede med fejlene i moto 2 og virkede frustreret over situationen. Det hele toppede, da han til sidst i heatet påkørte Lukas Kragh rundt om bøjen. Heldigvis slap begge sejlere uskadt fra sammenstødet og gav hinanden hånden efter løbet – et super eksempel på god Fair Play fra de to danske toptalenter. Oliver Koch Hansen kunne efterfølgende lige nøjagtig kæmpe sig op på en tredjeplads efter sine problemer i moto 2.

Dag Martin Drange viste i mellemtiden topform i Ski GP3 med hele tre førstepladser, og det virkede næsten umuligt at følge med den norske sejler. Oliver Liseth kunne hente andenpladsen med en stabil indsats og den ene top-3 placering efter den anden gennem hele weekenden.

I Ski GP3 Junior 3.3 klassen for de 10-12 årige fik Mads Hansen sin revanche fra det Svenske løb ugen forinden. Her vandt han samlet med tre førstepladser efterfulgt af Frederik Frandsen og Andreas Lau Larsen.

I Ski GP3 Junior 3.2 for de 13-15 årige virkede Thedor Liseth helt urørlig med sine tre førstepladser – efterfulgt af sin norske medsejler Kristoffer Kalland på den samlede andenplads. På den samlede tredjeplads var danskerne med igen med Kathrine Kragh, som viste rigtig gode evner i det ellers stærke felt.

Så blev det tid til Runabout GP4 sejlerne at vise deres værd – og det blev noget af en opvisning med mange skift i pladserne samt sjove episoder under løbet.

Norske Joachim Olsen kørte ud fra moto 1 grundet slag i sine ædlere dele. Han blev dog sendt tilbage på skien, hvilket nok var en ganske fornuftig beslutning, da han kørte med om førstepladsen mod svenske Richard Svensen. Det blev dog Richard Svensen, der løb med den samlede sejr efterfulgt af Joachim Olsen på andenpladsen og danske Mads Koch Hansen på tredjepladsen.

Slutteligt blev der også afviklet den såkaldte Ski Fun klasse for mindre øvede sejlere, det her får mulighed for at deltage i DM uden de store erfaringer. Som altid var det en super måde for deltagerne at prøve kræfter med jetski-sporten. På dagen deltog Kenneth Frandsen i sit første DM og vandt alle tre heat – efterfulgt af Martin Bundgaard på andenpladsen og Thomas Hansen på tredjepladsen.