Dansk Dragracing verdensrekord-forsøg i England – pressemeddelelse

Efter at have sat den næst hurtigste tid nogensinde, er det danske team, True Cousins og deres elektriske motorcykel Silver Lightning, nu klar til at gå hele vejen og forsøge at tage den ultimative rekord om at være hurtigst af alle el-køretøjer i verden over den klassiske strækning ¼-mile eller 402 m. Silver Lightning har over 1.000 HK og kører 0-300 km/h på 7 sek(!).

Rekordforsøget skal foregå kommende weekend d. 12.-13. sept. i England på den historiske bane Santa Pod, der ligger ca. 100 km nord for London. Rammerne er optimale, da det skal foregå under et større drag racing event med ca. 200 køretøjer. Der forventes mellem 5-8.000 tilskuere på trods af Corona-situationen.

Turen til England kom i stand efter et event i slutningen af juli på Mantorp Park i Sverige, hvor tiden 7,08 sek. blev sat (med 304 km/h i udgangshastighed). Se videoen af løbet her (under Video Links): Special side om rekordforsøget

Denne næst hurtigste tid nogensinde er blot 0,14 sek. fra den allerøverste rekord for alle el-drevne køretøjer: 6,94 sek. Rekorden har stået i mere end 8 år og indehaves af legenden Larry ”Spiderman” McBride fra USA.

”Vi kontaktede ejeren af Santa Pod-banen, Keith Bartlett, som straks var begejstret for idéen og inviterede os til at komme til efterårets største event ”NOT The Euro Finals”. Nu er vi sågar kommet ”på plakaten” til dette event”, udtaler køreren af Silver Lightning, Hans-Henrik Thomsen og henviser til en optaktsvideo, som er blevet kreeret af banen selv, den er ligeledes her (under Video Links): Special side om rekordforsøget

Konstruktøren Glenn E. Nielsen – og den anden halvdel af True Cousins – har siden at turen til England blev en realitet arbejdet på at få vægten på motorcyklen ned og han fortæller: ”Hvis man kan fjerne 10 kg (af de 386 kg som Silver Lightning vejer), så betyder det 0,05 sek. hurtigere tid, og da Santa Pod-banen har en meget lang bremse-strækning, har vi bl.a. kunnet fjerne faldskærmen og desuden reduceret vægten på mange andre dele.” Derudover er der flere områder på motorcyklen, der stadig kan optimeres, så der er god sandsynlighed for, at de manglende 0,14 sek. kan findes.

Kan ses både LIVE på nettet og DR1

Takket være banens egen LIVE-streaming, som sendes ud på nettet via bl.a. Facebook, er det muligt at følge de ca. 6 rekordforsøg, som fætrene er blevet lovet – 3 om lørdagen og 3 om søndagen.

Find link til LIVE-stream og køretidspunkter her: (under Hvordan kan man se med?): Special side om rekordforsøget Eller ved at finde begivenheden på True Cousins Facebook side: True Cousins FB side

Hvis man hellere vil se rekordforsøget på dansk TV (bagefter), så kan vi nu afsløre, at vi har fået en aftale med DR Nyheder om, at de kommer med og følger os hele vejen – hvad enten det går godt eller skidt. De kan endnu ikke sige præcist, hvornår indslaget bliver bragt, men med god sandsynlighed bliver det i magasinet ”21 Søndag” på DR1.

Teamet True Cousins består af to fætre fra København; Udvikler og konstruktør Glenn E. Nielsen og kører samt finansiel ansvarlig Hans-Henrik Thomsen. De to har igennem de sidste 12 år via sponsorer og salg af batterier kunne rejse midler nok til at udvikle og bygge de absolut hurtigste, elektriske motorcykler og biler i verden inden for disciplinen drag racing, hvor det gælder om at man 1 mod 1 accelerere hurtigst muligt, over 201 eller 402 m, ved at komme først over stregen eller opnå den hurtigste tid (ET). Udgangshastigheden er som udgangspunkt sekundær.