EM- og VM-bronze til Danske Frederik Frandsen – pressemeddelelse

Efter en samlet 6. plads til sidste års VM, satte Frederik Frandsen sig i november 2019 sig det mål, at komme i VM-top 3 i 2020. Ni måneder efter, har Frederik  indfriet han sit store mål med bronze til både VM og EM i GP3.2 junior-klasssen.

Grundet Covid-19 situationen havde UIM og Aquabike valgt at afvikle både VM og EM sammen over 2 afdelinger på 2 uger i Ungarn og Polen.

Hver dag fik alle deltagerne og mekanikerne målt deres temperatur, ligeledes skulle der bruges mundbind, når flere var samlet. Alt sammen nye tiltag, man skulle vænne sig til.

Covid-19 betød også for Frederik, at han ikke havde sejlet løb siden september 2019 – en kontrast til andre land, der var begyndt at åbne op for deres sportsarrangementer i slut juli 2020, hvorfor flere havde sejlet 3-5 nationale mesterskabsløb.

Fredrik havde en del ”løbsrust”, som lige skulle bankes af, inden han ramte sin ”comfort zone”.

Oversigt fra VM/EM Ungarn:

Frederik satte 3. hurtigste tid til tidskvallen.

heat 1:

Han var 2´er fra start og holdt sin placering hele heatet.

heat 2:

Frederik var 2´er fra start, men sejlede forkert på nogle bøjer efter starten, hvilket gjorde han mistede sin andenplads og endte som nr. 5 i heatet.

heat 3:

Igen 2´er fra start. Kommer for langt ud i første sving, hvilket gør, at han ryger ned som 5´er. Han kæmper hele heatet og vælter tre gange, og ender som nr. 4 i dette heat. Han var meget meget skuffet over sin 4. og 5. plads.

Samlet nr.  3 på dagen til det Ungarnske Grand Prix i VM og EM.

Oversigt VM/EM Polen:

Frederik var meget opsat på at skulle vise, at resultaterne i Ungarn ikke levet op til hans evner.

Han satte hurtigste tid til tidskvallen med 1,3 sekunder til nr. 2

Heat 1:

Frederik tog starten og førte fra start til slut med stort forspring

heat 2:

Han tog igen starten og vandt med endnu større afstand til nr.2

heat 3:

Frederik tog starten og lagde allerede på første omgang afstand til de andre. På langsiden sejlede han ind i to bøjer og havde en kæmpe styrt. Han kom op igen og blev nr. 4 i heatet.

Sølvmedaljen til VM mistede han desværre i styrtet, men han vandt samlet på dagen det polske Grand Prix i VM og EM.

Men en rigtig flot bronzemedalje i både VM og EM har uden tvivil givet ham blod på tanden for at gøre det endnu bedre næste år.