Dansk podieplads ved Classic Moto Cross des Nation

Weekenden den 16-17 sep., dannede rammen om dette år største begivenhed for Classic Cross med cykler op til pre 74., nemlig Classic Moto Cross des Nation, i Culitzsch i Tyskland. Ikke færre end 10 nationer var repræsenteret ud af 14 mulige.

Ca. 180 deltagere fordelt på klasserne 30+/50+/60+/66+ og 72+, hvor det er kørerens alder, der afgør klasserne.

Danmark stillede med nogle af de stærkeste hold længe og var repræsenteret i fire klasser, dog minus klassen 50+.

Banen var fuldstændig i top i ugen op til, den var jævnet og plejet, en rigtig fin Classic bane, men desværre blev den temmelig overvandet fra oven af. Det gjorde, at det tyske røde/lerjord blev noget af en udfordring. Første træningssektion blev aflyst, og næste blev udskudt, hvor man forsøgte at skrabe mudder af.

Starten gik til 30+ kl 13.00, og derefter gik det slag i slag. Første runde var ovre, og vi danskere stod nok med en følelse af, at vi nok kunne have brugt lidt mere held, enkelte topresultater, men maskinproblemer og styrt var en udfordring. Til anden runde kom solen frem, og banen begyndte at ligne noget, der kunne køres på, og der blev kørt stærkt.

Se evt. billeder og videoer på vores Facebook-side: Dansk Classic Cross

Uden at komme nærmere ind på de enkelte resultater, kan vi sige, at vi var lige ved og næsten at komme på podiet. 30+ blev sammenlagt nr. 6/.60+ sammenlagt nr. 4 og       66+ blev sammenlagt nr. 4.

Og så endelig på podiet, med 72+ holdet, der havde kørt en flot samlet tredjeplads hjem. Holdet bestod af Cai Larsen/Martin Pedersen/Bent Preus og Jimmy Smed. TILLYKKE TIL HOLDET. Cai Larsen tog i øvrigt Hole Shot i begge starter.

Tak til alle deltagere for en god kampånd, og en hyggelig weekend.

På lørdag den 24-09, skal vi være klar igen, hvor sidste afd. af DM Classic bliver afviklet i Kolding.

Kurt Vad. Fmd.DCC.