Får vi dansk EM-guld i morgen?

Foto: SportXpress

EM i speedway bliver afgjort fredag i Tjekkiske Pardubice, hvor Leon Madsen igen kan sikre, at guldet kommer på danske hænder.

Danmark har gennem de sidste par år sikret sig medaljer ved EM i speedway, senest i 2021, hvor Mikkel Michelsen vandt guld og Leon Madsen vandt sølv.

Nu kan Leon Madsen igen sikre dansk guld ved sidste og afgørende EM-afdeling i morgen, hvor han i øjeblikket kun er ét point fra polske Janusz Kołodziej på førstepladsen i den samlede stilling.

Dagen op til løbet er Leon Madsen da også optimistisk:

– Nu skal vi ud at teste et nyt set-up med maskinen i dag, men jeg føler mig 100% klar til i morgen. Jeg går selvfølgelig efter titlen som europamester, og hvis jeg både vinder den sammen med titlen som vice-verdensmester, så er det en godkendt sæson, fortæller Leon Madsen, som også forventer en sej kamp mod Janusz Kołodziej, der ligeledes kæmper om EM-titlen med den tilhørende kvalifikation til næste års VM.

Mikkel Michelsen har døjet med en brækket ankel og deltog derfor ikke i den seneste VM-afdeling i Sverige. Skaden er dog helet tilstrækkeligt, til at han deltager i EM i morgen.

Mikkel Michelsen ligger i øjeblikket på en samlet fjerdeplads med gode chancer for at hente en bronzemedalje, ligesom han med en placering i top-5 er kvalificeret til næste års EM.

Målet er også ganske klart ifølge Mikkel Michelsen selv:

– Jeg tager til Pardubice i morgen med et klart mål om vinde bronzemedaljen. Efter en sæson med skader og styrt vil det være et fint plaster på såret at stå på EM-podiet. Anklen er heldigvis i bedring. Så i betragtning af, at jeg for nogle uger siden kørte med flere smerter, kan jeg give mere af mig selv nu, og jeg sikker på, at jeg nok skal holde mig i top-5 under alle omstændigheder.