Dansk sejr ved femte NTC-afdeling

Det har været en travl periode for unge Julius Frellsen, der inden for seneste tid har kørt både fjerde og femte afdeling af Northern Talent Cup.

Vi lægger ud med beretning fra fjerde NTC-afdeling på Sachsenring i Tyskland, som endte med blandede resultater.

Sæsonen har været præget af varmt og tørt vejr, som har betydet mange forsøg med at finde den rigtige opsætning på maskinen for Julius og hans team. Sachsenring blev derfor ikke meget lettere, da man pludselig og lidt uvant stod i regnvejr.

Det var svært at finde farten og det rigtige setup, så kvallen endte med en 11. plads til Julius, der sendte ham godt ned i feltet til det efterfølgende løb.

Løbsdag lørdag startede med flot vejr, men blev afbrudt af masser regn, som klarede op senere. Så nu skinnede solen på en drivvåd bane, som krævede regndæk. Banen endte dog med at tørre helt under løbet, hvor Julius stadig kørte på regndæk.

Så ikke de bedste forudsætninger, der også resulterede i en 14. plads lørdag.

Om søndagen skulle der køres igen, og nu var banen tør, så der kunne køres med varme sliks, hvor Julius klart var tilbage i sit element og endte på tredjeplads.

Selvom det var en blandet oplevelse, kørte Julius og teamet fra Sachesenring i positivt humør og med indstillingen om, at der blot skal trænes mere i regnvejr.

Man kan se udklip fra løbene på Sachensenring på Youtube her:

Femte afdeling på Most

Da Sachsenring-runden sluttede om søndagen og Most-runden startede allerede om torsdagen, så blev Julius og teamet i området med en kun en times kørsel til Most.

Torsdag morgen kørte de mod Most banen og klarede alle formaliteterne, inden første test fredag formiddag.

Teamet arbejder stadig meget med affjedringen på maskinen, men har gjort gode fremskridt gennem sæsonen. Maskinen er stabil og arbejder rigtigt godt sammen med Julius, som derved kører hurtigere.

Det endelige setup på dagen passede rigtig godt til Julius, som kvitterede med den bedste tid i free practice.

Første løb om lørdagen var Julius meget opsat på at vinde, da maskinen aldrig havde kørt bedre. Ikke overraskende vandt Julius også efter 14 velgennemførte omgange.

Om søndagen gentog succesen sig, og Julius nappede førstepladsen med en fiks overhaling til allersidst i løbet.

En helt igennem god weekend, hvor Julius nu igen er med i kampen om den samlede førsteplads i NTC 2023, hvor han nu ligger på en samlet tredjeplads med fire løb tilbage i serien.

Julius’ store indsats blev også bemærket af MOTOGP, som har skrevet en flot artikel med video indslag, der kan findes her.