Dansk sejr ved VM i Motocross

Thomas Kjer Olsen må siges at være tilbage i topform efter en periode med skader i denne sæson. I weekenden kørte en kløgtig Thomas niende afdeling af VM i motocross MX2-klassen, hvor han kunne stige op på podiet som samlet vinder af løbet i Italienske Lombardiet.

Thomas Kjer Olsen lagde godt ud i første heat og var med i toppen af feltet det meste af vejen. Det skulle blive til en hård kamp om andenpladsen, hvor danskeren satte ind i de sidste minutter og passerede konkurrenterne på tredje- og andenpladsen for selv at ende som nr. 2.

I andet heat var Thomas igen med i toppen af feltet. Løbsstarten var kaotisk og flere at feltets topkørere styrtede efterhånden mod løbets afslutning. Det var uden tvivl et intenst heat, hvor alle sigtede efter at få point. Thomas Kjer Olsen undgik dog meget af kaosset og fandt nogle kreative linjer gennem den smalle Mantova-bane, der gjorde ham i stand til at jagte det forreste felt og ende på en fjerdeplads. Det gav danskeren de nødvendige point til at vinde afdelingen og rykke op på en samlet sjetteplads i VM:

– Jeg er ret overrasket. Jeg gik til løbet uden at rigtigt at vide, at jeg stod til at komme på podiet. Det var en vild kamp på banen og jeg er meget glad for min kørsel i dag. Mit mål var at være med i toppen af feltet, og det er også det, vi vil arbejde videre med til næste løb. Jeg har et par hårde løb bag mig, og min selvtillid har ikke været den bedste. Men i denne uge føltes tingene bedre og bedre og min selvtillid fra sidste år er tilbage. Jeg er bare superglad for at vinde samlet i dag efter så lang tid uden en topplacering. Det er en fantastisk følelse, udtaler Thomas Kjer Olsen.

Ligeledes i MX2 klassen finder vi danske Mikkel Haarup og Glen Meier, som begge havde en fornuftig weekend i Italien. Mikkel Haarup virkede til at være frisk efter sin hovedskade og fandt farten efter en god start i andet heat, hvor han var med i toppen af feltet. Mikkel ligger nu nr. 13 i den samlede VM-stilling.

Glen Meier er stadig ved at finde sig til rette i VM-regi, og havde også nogle gode heats. Desværre væltede han i andet heat, men danskeren viser gode takter i sine VM-løb.

Læs mere om løbet, stillinger og find billeder hos MXGP

Stabile resultater fra de danske MX-kvinder

I weekenden blev tredje afdeling af kvindernes VM (WMX) også afviklet i Lombardiet. Her var Danmark talstærkt repræsenteret med Sara Andersen, Line Dam, Malou Jakobsen og Laura Raunkjær.

Sara Andersen kørte overbevisende i begge sine heats, selvom hun desværre styrtede i første heat, da hun kørte ind i en kører, der væltede lige foran hende. Sara kom til gengæld stærkt igen og kommer ind som nr. 3 i andet heat. Hun når lige akkurat ikke podiet og ender på en fjerdeplads på dagen og ligger nu nr. 8 i den samlede VM-stilling.

Line Dam kørte en smule mere forsigtigt i Italien, men præsterede stadig et godt samlet resultat på dagen. Hun kørte sig stabilt ind på en samlet femteplads på dagen og ligger nu nr. 6 i den samlede VM-stilling.

Malou Jakobsen kørte overbevisende i Italien, men mangler stadig lidt rutine. Efter et flot første heat, hvor hun kom ind på ottendepladsen, havde Malou sine udfordringer i andet heat med flere styrt, der sendte hende tilbage på en 17. plads. Malou ligger nu nr. 18 i den samlede VM-stilling.

Laura Raunkjær har i denne sæson sin VM-debut og stadig ved at finde sig til rette i løbene. Hun kørte godt og når akkurat at hente point med fra afdelingen med en samlet 25. plads på dagen. En flot præstation ud fra en VM-debut, hvor hun ligger som nr. 40 i den samlede VM-stilling.

Blandet dag ved EMX 250

Samtidig med VM blev EM i motocross også kørt i weekenden med dansk deltagelse. Bastian Bøgh Damm lagde godt ud i starten af sæsonen, men har desværre ikke præsteret sit bedste ved de seneste afdelinger. Lombardiet skulle ikke være en undtagelse, selvom Bastian kørte godt i kvalifikationen. Han havde bl.a. problemer med udstyret og udgik i begge heat og ligger nu nr. 11 i den samlede EM-stilling.

Ligeledes finder vi Magnus Smith ved EMX 250, og dette er danskerens første EM i 250-klassen. Her præsterede danskeren ganske hæderligt med en samlet 20. plads på dagen, hvor Magnus kørte stabilt i et væsentligt stærkere felt, end har været vant til i 125-klassen. Han ligger lige nu nr. 34 i den samlede stilling.

Se de samlede stillinger for EM på FIM Europes hjemmeside