Danskerne markerede sig ved EM i aquabike

EM i aquabike blev afsluttet i uge 36-37 i hhv. Ungarn og Polen, hvor Danmark var flot repræsenteret i flere klasser. Det skulle blive et EM, hvor danskerne også massivt var til stede i det øverste felt.

Rasmus Koch Hansen deltog Runabout GP1 med øget gejst for at gøre et godt resultat. Til 2020-sæsonen havde han investeret i ny racemaskine og allierede sig med en ny sponsor. Alt det gik op i en højere enhed, hvor Rasmus løbende forbedrede sine resultater over de to uger og endte på en samlet andenplads i EM med pointlighed med nummer 2. Den Svenske rytter Samual Johansson havde dog en tredjeplads mere en Rasmus i de sammenlagte 6 motos, så Rasmus endte på en samlet tredjeplads i dette års EM – et utroligt flot resultat.

Videre til SKI GP1-klassen finder vi Anders Keller, der var tilbage fra en længerevarende skade fra Sharjah sidste år i dec. Selvom Anders er ved at finde sig til rette på banen igen, virkede han en smule træt hen mod slutningen i nogle af sine heats. Anders leverede dog de stabile resultater, som han plejer, og gjorde et stærkt comeback, hvor han endte på en samlet fjerdeplads i EM i 2020.

Mads Koch Hansen også i SKI GP1-klassen havde ikke sin bedste form, idet han har haft travlt med at fungere som mekaniker for sine to brødre. Så trætheden kunne mærkes efter nogle løb. Langsomt virkede det dog til, at Mads genfandt sin form i takt med stævnet. Han kravlede langsomt op i klassementet og endte på en 11. plads i den samlet EM-stilling. Et ganske fornuftigt resultat i forhold til stævnets begyndelse, hvor han måtte køre på al sin fightervilje.

I klasserne Runabout GP4 og SKI GP3 finder vi Oliver Koch Hansen, der gjorde rigtig god figur i Ungarn og landede to fjerdepladser, endda i mente at han fik en tidstraf. For ellers havde stået på podiet dernede. I Polen kom han ind som nummer 2 i pole postion i GP4 Runabout og nummer 4 i SKI GP3, et rigtigt fornuftigt resultat med gode muligheder for at komme på podiet i begge klasser.

Desværre sejler en modstander ind i Oliver, og danskeren må slæbes i land. Heldigvis var intet brækket, men han fik en stor blodansamling, som gjorde ham ude af stand til at køre resten af weekenden. Dermed måtte han sige farvel til podiet i 2020.

Hans Peter Nielsen i SKI GP2 var med til sit første EM, men det skulle man ikke tro, efter at danskeren endte på en samlet femteplads til EM. En imponerende indsats båret frem af de mange vintertræninger, som han har haft med Lindbergh racing-teamet. Det bliver bestemt spændende at følge Hans fremadrettet.

I Runabout GP4 finder vi unge Nicholai Poulsen, ligeledes med til sit første EM. Nicholai har også haft fornøjelsen af at træne med Lindbergh racing hele året, og igen viste det sig, at det hårde slid betalte sig. Nicholai havde en hård opstart med dårlige starter, styrt osv. Men i takt med, at han fik kørt flere løb, begyndte det at se bedre ud. Nicholai fandt langsomt sit flow og endte på en flot samlet niendeplads til EM.

Læs også nyheden om Frederik Frandsen, der vandt EM og VM i GP3.2 Junior her