Dansk udfordring til U21 VM

De danske speedwaydrenge var med søndag til U21 VM i Lublin, Polen. Det skulle vise sig at blive en sej kamp mod en udfordrende bane og rigtigt stærkt felt, hvor ingen dansker desværre gik videre til semifinalen.

Lublin bød på en generelt dårlig bane hele aftenen. Man forsøgte undervejs at tromle banen efter bedste evne, men det var ikke nok for at gøre op for den kraftige regn dagen inden, der havde gjort banen meget blød. Dertil var det samlede felt særdeles stærkt, og for mange af kørerne er det også sidste år i U21, samtidig med at en del af dem regelmæssigt kører med på de store baner i den bedste Polske liga.

Jonas Jeppesen kom tættest på semifinalen med otte point, hvilket sikrede ham en delt 8. plads med Kvech og Lidsey. Men da Lidsey havde vundet flest førstepladser og Kvech havde besejret Jonas, endte danskeren på 9. pladsen. Han havde ellers god fart i cyklen, særligt under de første heat, men måtte køre mere defensivt grundet den lidt vanskelige bane.

Frederik Jakobsen havde ikke det bedste held med en sprunget kæde. Og Patrick Hansen blev desværre udelukket for at køre i snoren. Tim Sørensen døjede ligeledes med den vanskelige bane, men løbet var trods alt hans første U21 VM, så han kunne tage en masse brugbar erfaring med sig.

Forhåbentligt har danskerne mere held med sig til næste runde i Güstrow d. 14. september, og så kan vi se frem til lørdagens semifinale i U21 Hold VM i Vetlanda.