Danske El-dragracere går igen efter guldet

Efter at have sat den allerhurtigste tid for et el-køretøj i 2021, er danske team True Cousins og deres lynhurtige elektriske motorcykel Silver Lightning nu klar til at forsøge at tage den anden verdensrekord i træk fra amerikanerne – denne gang med udgangshastigheden over målstregen, som skal over 326 km/h inden de 402 m (quartermile) er nået.

Rekordforsøget vil foregå kommende weekend d. 28.-29. maj i England på den legendariske bane Santa Pod, 100 km nord for London.

Rammerne er optimale, da det skal foregå under et af de største dragracing events i Europa, The Main Event, med ca. 200 teams og op mod 25.000 tilskuere. Rekordforsøget er allerede omtalt af iagttagere som en af de vigtigste begivenheder ved eventet: https://www.cycledrag.com/three-big-motorcycle-drag-racing-stories-heading-into-santa-pod

Den eksisterende rekord indehaves af den elektriske rail dragster ”Faster Than Cancer” fra USA, der ejes og køres af Steve Huff, som byder konkurrencen velkommen. Han har for nylig kørt tophastigheden 202.52 mph = 325,65 km/h.

I 2020 gik det udover legenden Larry ”Spiderman” McBride, ligeledes fra USA, da Silver Lightning kørte 6,86 sek. og dermed tog rekorden for hurtigste tid på 402 meter og senere forbedret til 6.74 sek. i 2021: https://youtu.be/sOQsewA_r58

– Vi kan se en stigende interesse for vores rekorder fra flere amerikanske teams, og de er motiveret af, at vi har taget rekorder fra dem, og nu står de måske også til at miste hastighedsrekorden, udtaler køreren af Silver Lightning, Hans-Henrik Thomsen og fortsætter;

– Man skal huske, at dragracing er en amerikansk opfindelse og paradedisciplin ligesom amerikansk fodbold, basketball m.v., hvor amerikanerne jo mener, at de bør være de bedste i verden – dette er da også stadig tilfældet indenfor traditionel dragracing med forbrændingsmotorer.

Mindst tre elektriske dragbikes samt tre rail-dragsters fra USA er på vej til at udfordre Silver Lightning, herunder Larry ”Spiderman” McBride.

Se optaktsvideoen, som er lavet af Santa Pod-banen: https://fb.watch/c_y1Bw6m8S/

Konstruktøren Glenn E. Nielsen og den anden halvdel af True Cousins fortæller:

– Siden sidste år har vi øget spændingen fra 350 til 400 V, og det betyder bl.a., at effekten øges med ca. 200 HK, som svarer til ca.15% ekstra ydelse, mens de ekstra tilførte battericeller kun øger vægten med ca. 5%. Den øgede spænding vil desuden betyde, at accelerationen kan holdes længere nede af banen end før.

330 km/h er teoretisk muligt

Glenn E. Nielsen kører desuden el-bilen TC-X, som er verdens hurtigste elektriske bil (med karosseri) over 402 m, men som de seneste år har haft problemer med retningsstabiliteten; noget som teamet håber, vil blive forbedret under turen til Santa Pod via de seneste modifikationer og erfaringer.

Kan ses på nettet – forhåbentlig på TV

Takket være banens egen LIVE-streaming, som sendes ud på nettet via bl.a. Facebook, er det muligt at følge de ca. seks rekordforsøg, som fætrene er blevet lovet – tre om lørdagen og tre om søndagen.

Find link til LIVE-stream her: https://www.youtube.com/SantaPodTV

Man håber ligeledes, at en af de landsdækkende TV-stationer vil komme til Santa Pod og følge rekordforsøgene helt tæt på.