Dansk kamp om VM-føringen på lørdag

Foto: SportXpress

Tredje runde af VM i speedway afvikles på lørdag i Prag, hvor Mikkel Michelsen og Leon Madsen ligger på en delt andenplads med kun to point fra førstepladsen. Begge har vist overlegen form, så chancerne er gode for at se en dansk føring i SGP efter weekenden.

Det var en dramatisk aften for danskerne ved sidste VM-afdeling. Anders Thomsen blev udelukket, efter han kørte i startsnoren, mens Mikkel Michelsen styrtede i finalen og udgik.

Det til trods finder vi Mikkel Michelsen og Leon Madsen på en samlet delt andenplads, og det giver DMU’s speedwaylandstræner, Hans Nielsen, troen på en dansk føring efter næste afdeling:

– Både Leon Madsen og Mikkel Michelsen klarede sig rigtig godt ved sidste afdeling. Mikkel endte i finalen for anden gang, mens Leon kom på podiet som nummer to. Begge har vist, at de er meget farlige og det giver indtil videre troen på, at vi kan se mindst én dansker i finalen i hver afdeling og en dansk føring af SGP efter løbet i Prag.

Tror på danske medaljer

Selvom danskerne også oplevede udfordringer ved seneste VM-afdeling, så har mange af de andre favoritter heller ikke levet op til forventningerne. Det øger optimismen på medaljer i den danske lejr, fortæller Hans Nielsen:

– Anders Thomsen kæmpede med maskinen og den glatte bane i Warszawa, men det har han og hans team arbejdet på at løse, mens banen i Prag ikke har samme udfordring.

– Mikkel Michelsens styrt så voldsomt ud, men heldigvis var han bare forslået og klar igen til at køre i den polske liga et par dage senere, hvor han klarede det godt. Så alle danskerne ser ud til at være fit for fight til lørdag og klar på at rykke længere op i den samlede stilling i kampen om medaljerne.

Info:

Leon Madsen og Mikkel Michelsen ligger i øjeblikket a point på anden-/tredjepladsen i den samlede stilling med 30 point og kun to point fra førstepladsen.

Anders Thomsen ligger på en ottendeplads med 15 point i den samlede stilling.

Du kan følge SGP på Discovery+, og finde highlights, artikler m.m. på eurosport.dk/speedway/