Danske Simon Vilhelmsen tager FIM Asia Supermoto-titlen i Kuala Lumpur

Det var en stor weekend for Team DEL Michelin Racing i den forgangne uge, da Simon Vilhelmsen vandt 2018 FIM Asia Supermoto mesterskabet i forbindelse med finalen, som blev kørt i Kuala Lumpurs historiske Dataran Merdeka (Independence Square).

Mærket af de skader han pådrog sig for en uge siden i Singapore, da han blev ramt af 2017-mesteren, Lewis Cornish, og det efterfølgende styrt, viste Simon, hvorfor han hører til i topeliten i SuperMoto-verdenen, med en præstation, der bragte holdet den samlede titel i sin første sæson.

Spændingen var intens inden den sidste afdeling, idet Simon ikke længere bare skulle forholde sig til den forsvarende mester Lewis Cornish, men også dennes nye teamkammerat Jan Deitenbach, som Team KMTR havde hyret ind til de sidste 2 runder af mesterskabet.

Simon stod også overfor andre hurtige folk, Japans Makoto Arai og malaysiske favoritter, Muhammad ‘Gabit’ Habibullah og Khairi Zakaria, som var fast besluttede på at lave en stærk præstation for hjemmepublikummet.

Mesterskabets sidste afdeling var komprimeret til to dage, mod normalt tre, så lørdag indeholdt massere af action, fri praksis og tidskørsler, efterfulgt af kvalifikation og Superchrono (Superchrono er der, hvor de bedste af de bedste udkæmper den endelige kamp om start-placeringerne i første række)

Team KTMR’s Deitenbach satte tempoet og vandt pole-positionen med en tid på 0:36.019, hvilket var mere end tre tiendedele bedre end hans britiske holdkammerat Lewis Cornish og syv tiendedele hurtigere end Simon. Gabit, Arai og Zakaria satte sig på anden startrække til søndagens løb.

I Moto 1 (heat 1) var Deitenbach hurtigst ude af startblokkene og førte den første række af sving, med Simon som to’er foran Cornish, som fandt sig under pres fra en meget angrebslysten Gabit. Lewis Cornish styrter og overlader Deitenbach, Simon og Gabit til at duellere om heat-sejren.

Simon trækker sig sejrrigt ud af den duel, vinder heatet, foran Dietenbach og med Gabit på tredjepladsen.

Simon’s sjette sejr i sæsonen om mesterskabet var samtidig også den endelige sejr i mesterskabet idet Lewis Cornish’s DNF, med nul point til følge, havde frataget ham den matematiske chance for at tage kampen om mesterskabet med ind i heat 2.

En klassisk malaysisk tropisk regn satte derefter ind, ligesom heat 2 skulle afvikles. Dette gjorde banen temmelig vanskelig og med titlen allerede i hus, besluttede teamet, i samarbejde med Simon, at det var bedst at lade andre tage chancer, og derved undgå flere skader i år. Derved overlod man kampen om podiet til Arai, Gabit og Deitenbach

Efter 20 minutter og 2 omgange var rækkefølgen Deitenbach, med Gabit og Arai lige efter.

Simon kørte, helt som teamordren lød- ”kom sikkert i mål” og endte derfor på niende pladsen i heatet på den tropiske regnvåde bane.

En sejrende Simon Vilhelmsen kommenterede:

“Det er fantastisk, og jeg er så lettet. Jeg er så glad for den samlede sejr, efter en perfekt weekend. Efter at have vundet Moto 1-racet, ønskede jeg ikke at tage nogen risici i det våde Moto 2-løb, og tog det derfor helt roligt med det formål bare at afslutte løbet. Alt i alt er jeg meget glad for sæsonen her i Asien. Det har været rigtig godt hele vejen rundt, alle bag kulisserne har gjort et utroligt arbejde, så tillykke til dem også!

Jeg kunne ikke have gjort dette uden at alle folkene der hjalp mig, mine sponsorer for uden dem, ville dette fantastiske resultat ikke have været muligt. Jeg vil også gerne takke mit hold, der lavede den perfekte cykel til denne sæson. Selvom jeg har haft skader undervejs og haft mange udfordringer i de sidste to runder, har den gode start på sæsonen spillet en vigtig rolle for at få os dertil, hvor vi er i dag. Jeg er så glad!”

Team DEL Michelin Racing Principal, Dato ‘Eric Loo tilføjede:

“At vinde FIM Asia Supermoto Championship i vores første sæson mod så stærk og målrettet konkurrence er en fantastisk præstation. Vi har kæmpet utroligt hårdt for at overvinde tekniske udfordringer, skadeproblemer og ekstremt vejr, men aldrig opgivet vores vilje og ønske til at nå vores mål.

Simon har ikke kun vist sin utrolige talent som kører, men også ​​den karakterstyrke og fysiske mod, der kræves for at vinde et internationalt mesterskab. Jeg er meget stolt af ham og hele holdet. Jeg er også glad for det partnerskab og tætte samarbejde Patrick Diaz fra Michelin og takker dem helhjertet for deres engagement og støtte. Det har været en fantastisk rejse for os alle!”