Dansker i rivalopgør ved NTC

Julius Frellsen deltog i sidste uge ved seneste afdeling af Nothern Talent Cup, som denne gang fandt sted i Oscherleben. Den unge dansker var godt med i toppen, men fik kamp til stregen af sine nærmeste rivaler.

Teamet omkring Julius Frellsen arbejder i øjeblikket meget på hans maskine for at finde den helt rigtige opsætning inden for de stramme regler i NTC-løbene.

Julius arbejder nemlig løbende med sin kørerstil, og det kræver mange justeringer og kombinationer af set-ups. Dette giver også blandet resultater, men man er enige om, at det er det rigtige tidspunkt at prøve forskellige ting af her tidligt på sæsonen og mens Julius klarer sig godt.

Om fredagen var der to frie træninger og derefter første kvalifikationsløb.

Julius lagde hårdt ud i tredje omgang med den hurtigste tid, der dog kun holdt i to omgange, hvorefter kørerrivalen Rocco slog den. Derefter gik jagten ind og Julius endte på en tredjeplads næsten 1 sekund efter Rocco.

Det var ikke den bedste kval for Julius, der havde noget uro i maskinen særligt i indbremsningerne. Så der blev justeret igen til en stivere fjedring, samtidig med at forenden på cyklen blev hævet.

Lørdag var det tid til andet kvalifikationsløb. Her fik Julius god fart på med rundens første nye dæk, som var med til at sikre ham en overlegen førsteplads. Så nu ville Julius starte forrest til de efterfølgende løb.

Optil første løb om lørdagen besluttede teamet igen at justere på maskinens opsætning for at forbedre overhalingsevnen.

I første løb endte Julius med en andenplads efter at have overhalet sin anden rivalkører Lenoxx i sidste sving. Dog havde Lenoxx og Julius indbyrdes kamp gjort, at deres fælles rival Rocco havde fået frit løb og derfor var stukket af fra dem.

Søndagen skulle sidste løb nu køres og Julius maskine var blevet sænket med 2 mm i fronten for at gøre det nemmere at manøvrere den rundt på banen.

Starten gik og Rocco, Lenoxx og Julius havde rigtig god fart på fra start, hvor de dominerede løbet. De byttede plads gennem hele løbet, men uden at sinke hinanden. Faktisk ret godt samarbejde.

Løbet blev afgjort i sidste omgang, hvor Julius blev overhalet af både Rocco og Lenoxx, som bragte Julius på en tredjeplads efter et spændende løb, som kunne have endt på alle tænkelige måder mellem de tre.

Julius ligger fortsat på en samlet tredjeplads og er 33 point efter Rocco og Lenoxx, som deler førstepladsen i NTC-stillingen.

Med fire runder tilbage af NTC er alle muligheder dog stadig åbne, selvom Rocco og Lenoxx i øjeblikket har fordelen og farten. Men man ser også en tydelig udvikling i Julius præstationer, som kan få stor betydning i de kommende løb.