Pressemeddelelse: Travl Oliver Svendsen til Classic TT og IDM

Oliver Svendsen deltog i Classic TT 2023 på Ring Djursland den 20. og 21 maj, og derefter i den anden afdeling af den tyske IDM-serie på banen Motorsport Arena Oschersleben i Tyskland.

Den 20. og 21. maj blev der afholdt Danmarksmesterskab, Nordisk mesterskab og Europamesterskab for klassiske motorcykler til Classic TT 2023 på Ring Djursland, hvor de moderne motorcykler også var inviteret til deltagelse.

Ring Djursland er den mest kuperede asfaltbane i Danmark, og derfor også en bane som Oliver altid glæder sig til at prøve kræfter med, og især med sidste års sus i den regnfulde DM-afdeling.

Oliver deltog på hans Kawasaki XZ-6R i SuperSport 600-klassen, og allerede fra første træning var der lagt op til et tæt og spændende SuperSport 600 race, da de forreste tre kørere lå med under et halvt sekund efter hinanden. Efter weekendens tidtagning var Oliver nr. 1 med kun 0,2 sekunder til sidste års IDM-deltager Martin Simonsen.

– Der er ingen tvivl om, at det bliver et meget tæt og svært løb, da vi kører flere klasser sammen, og derfor kommer til at skulle lave mange overhalinger på langsommere kørere, som Oliver forklarede før første løb.

Allerede fra løbets start viste Oliver fantastisk fart og kom gennem første sving som den første cykel, men måtte dog kort efter se sig overhalet af en større SuperBike 1000cc cykel.

Som forventet blev det et løb med utroligt højt tempo og mange overhalinger, men efter 12 omgange kunne Oliver krydse målstregen som vinder af SuperSport 600-klassen med cirka et halvt sekund til andenpladsen og med mindre end tre sekunder fra den hurtige SuperBike 1000cc. Så et meget tilfredst resultat for hele teamet.

Weekendens andet løb skulle køres søndag, og endnu en gang var der lagt op til et tæt løb mellem de hurtige SuperSport 600-kørere.

Igen kom Oliver først fra start, og denne gang lykkedes det ham at holde den hurtige SuperBike bag sig i næsten halvanden omgang. Løbet blev en gentagelse af det første, og med et tæt race og mange overhalinger, krydsede Oliver målstregen efter 12 omgange som vinderen af begge weekendens SuperSport-600 løb.

Der skal lyde en kæmpe tak til arrangørerne af Classic TT 2023 for en fantastisk weekend.

IDM SuperSport 300

Fra den 2. til den 5. juni skulle Oliver igen på cyklen, og denne gang var det på den tyske bane Motorsport Arena Oschersleben til den anden afdeling af det internationale tyske mesterskab, IDM, i SuperSport 300-klassen for B.ART Racing-Team.

Motorsport Arena Oschersleben er en bane, som Oliver har kørt på flere gange, og derfor var det også med store forventninger, at teamet forlod hjemmebasen, selvom alle var velvidende om, at der skulle kæmpes for hver en placering.

Da banen er velkendt for Oliver, var det også en perfekt situation for B.ART Racing-teamets teknikere at få mere ud af dataene, og derved også få lov til at teste og opsætte cyklen præcist til Olivers kørerstil.

Efter weekendens første to træninger var Oliver kun ca. 1 sekund fra feltets hurtigste kørere, så hvis bare farten kunne holdes af Oliver, ville der være mulighed for gode resultater.

Desværre lykkedes det ikke helt at ramme den perfekte opsætning og fart i weekendens to tidtagninger, og derved blev det en lidt skuffende startplacering fra 12. pladsen i weekendens to løb med cirka 1,7 sekunder fra toppen.

Race 1

På opvarmningsomgangen til weekendens første løb kunne Oliver allerede mærke, at hans kobling ikke virkede optimalt, men desværre uden mulighed for at teamet kunne reparere den på startstregen, og Oliver måtte forsøge at gennemføre løbet på bedste vis.

Desværre blev det tekniske problem kun værre igennem løbet, og selvom det lykkedes Oliver at gennemføre løbet, var det desværre ikke med den ønskede gruppe, og han måtte tage sig til takke med en lidt skuffende 11. plads.

B.ART Racing-teamets anden SuperSport 300 kører færdiggjorde løbet med en flot fjerdeplads, og derved beviste han også, at teamets cykler har farten til at være blandt toppen.

I pitboxen brugte teamets mekaniker aftenen på at skifte koblingen og sikre, at problemet var løst, så cyklen kunne være helt klar til weekendens andet race.

Race 2

Igen skulle Oliver starte fra en 12. plads, og derfor var det vigtigt at få en perfekt start, som kunne få ham med i frontgruppen, uden at blive holdt tilbage af de langsommere kørere.

Oliver kom godt med fra starten, og var med i den store frontgruppe. Desværre var uheldet ikke helt blevet rystet af fra første race, og han blev uheldigvis ramt af en anden kører, hvilket førte til, at det højre styr desværre sad løst.

Dog viste Oliver stadig imponerende god fart, og fik forbedret sin omgangstid med næsten et helt sekund, så han kunne ligge med i fronten af den 7-mands store gruppe, som alle kæmpede om sjettepladsen.

Oliver krydsede målstregen på en syvendeplads med kun 0,2 sekunder fra en sjetteplads.

– I weekendens andet race syntes jeg, at det lykkedes at finde farten, og på den måde få muligheden for at være med i fronten. Med 26 konkurrenter er der ikke plads til fejl, og et løst styr er bestemt ikke noget man ønsker under et race. Men jeg vil gerne takke B.ART Racing-team for deres kæmpe indsats og gode arbejde med cyklen, fortalte Oliver efter løbet.