Danskerne atter i VM-aktion

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Ottende afdeling af VM i motocross blev kørt søndag i Tyrkiet med Thomas Kjer Olsen ved startbommen. VM har holdt pause i næsten en måned, men det havde tydeligvis ikke påvirket danskerens form.

I første heat viste Thomas Kjer Olsen en rigtig god fart, hvor han trods en knap så god placering ved startbommen fik kæmpet sig op på en tiendeplads. Men danskeren følte, han havde mere at give af og at han kunne forbedre resultatet i andet heat.

Det blev desværre ikke tilfældet. I andet heat havde Thomas ikke den bedste start, og derfra var det op ad bakke for danskeren i det ekstremt hårde felt. Thomas havde stadig farten med sig og endte på en 15. plads. Det var samlet nok til en 14. plads på dagen og nok til at fastholde hans 12. plads i den samlede VM-stilling.

– I dag har været udmærket. Mit første heat var i orden, og jeg følte mig afslappet og tilpas på maskinen, så at slutte som nummer 10 var en god start på dagen og jeg følte, at jeg kunne gøre det endnu bedre i andet heat. Andet heat kørte godt for mig, men jeg manglede en smule mere energi for at presse fremad. Måske var det varmen, der ramte mig, men det var stadig frustrerende. Jeg kunne til gengæld fastholde min placering, så det var godt. Men efter følelsen i første heat, var det træls ikke at have samme følelse i andet heat, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Gode takter i MX2

Mikkel Haarup gjorde god figur i MX2-klassen med en udmærket kvalifikation, der sikrede ham en placering som nummer 10 ved startbommen. I første sving kom Mikkel dog i problemer og blev presset bagud i den hektiske start. Han formåede at kæmpe sig op på 15. pladsen, men styrtede desværre og faldt igen bagud i feltet. Mikkel kunne indhente lidt af det tabte og kørte over målstregen som nummer 17.

Andet heat var en anden historie for danskeren. Mikkel viste rigtig god fightervilje og holdt sig i feltets top-10 gennem heatet. Han kunne slutteligt kører over målstregen som nummer otte, hvilket sikrede ham en samlet 11. plads på dagen. Mikkel Haarup ligger nu nummer 13 i den samlede MX2-stilling med pointlighed til nummer 12.