Speedway Grand Prix tilbage i Danmark

Foto: SportXpress

Vojens Speedwaycenter danner igen ramme for Speedway Grand Prix lørdag d. 11. september. Der har været mange forberedelser, og efter et år uden en afdeling af det individuelle VM på dansk grund, kan tilskuerne se frem til en længe ventet aften med motorbrøl og speedway på højeste niveau.

Længslen har været stor hos Danmarks speedwayfans, efter at afdelingen af Speedway Grad Prix’et i 2020 måtte aflyses i Vojens grundet corona. Aftenen plejer at være en stor festlighed i motorsporten, og administrerende direktør hos Vojens Speedwaycenter, Jacob Olsen, forsikrer, at 2021 ikke bliver en undtagelse:

– De seneste 18 måneder har været hårde, og mange steder i verden giver corona stadig udfordringer. Men på lørdag ser vi en smule mere lys for enden tunnelen, når vi igen kan slå dørene op og nyde vores elskede speedwaysport for fuld udblæsning. Det bliver en stor fest med verdens bedste speedwaykørere, hvor også danske Leon Madsen, Anders Thomsen og Mikkel Michelsen har deres berettigede plads.

Håber på opbakning fra danske fans

Billetsalget er godt i gang, og alt tyder på, at mange lægger vejen forbi Vojens på lørdag. Den store opbakning glæder Jacob Olsen, der kunne have frygtet, at de danske fans ville følge med hjemmefra stuerne. Men han håber også, at endnu flere stadig vil komme og heppe de danske kørere:

– Alle, der kommer på Vojens Speedwaycenter lørdag, vil opleve en dansk speedwayfest uden lige. Den store opbakning gør os naturligvis glade, men det betyder også rigtig meget for de danske kørere. Hver en fan tæller, når jubelråbene går gennem stadion, og det er noget, der kan give de danske kørere endnu mere fightervilje på banen. Derfor håber jeg også, at alle, der har muligheden, kommer på lørdag og hepper med.

Udover glæden ved det tilbagevendende Speedway Grand Prix på lørdag, falder datoen næsten også sammen med 50-års jubilæet for Ole Olsens første VM-sejr på Nya Ullevi i Gøteborg d. 10. september 1971. Den sejr kickstartede det danske speedwayboom, der siden har givet Danmark 14 individuelle VM-titler.