Danskerne igen godt med til EM i Tyskland

Fjerde afdeling af EM-kvalifikationen for 65cc og 85cc, samt fjerde afdeling af EM for Damer, var i weekenden rykket ind i den sydtyske by Reutlingen. Et sted der er guf for de klassiske crossfans, der holder af et klassisk layout, og en bane der stillede sine udfordringer til kørerne.

Vejret lå til den lumre side hele weekenden, men heldigvis drev tordenbygerne udenom, og så kunne der køres ræs for alle pengene. Og danskerne kæmpede flot i alle klasser. Tingene spidser nemlig til i 85cc og 65cc, hvor kun de ti øverste i tabellen kvalificerer sig til den afgørende afdeling i Tjekkiet. Så der var nok at kæmpe for i Tyskland, der markerede næstsidste stop på turen rundt.

I 85-klassen ligger danskerne godt til, og de danske drenge skulle forsøge at forsvare deres top 10-placeringer i Reutlingen. Noget de gjorde med succes. Mads Fredsøe havde rigtig god fart på hele weekenden, og danskeren sluttede afdelingen som nummer 5.

Lucas Bruhn har været bedst placerede dansker i tabellen i lang tid, og den placering havde sjællænderen tænkt sig at holde fast i. Det gjorde han i Tyskland med en samlet sjetteplads, lige foran Andreas Krogh Jensen. Alle tre ligger i den adgangsgivende top-10, inden sidste afdeling i Holland i juni. Magnus Gregersen fik også gode point i Tyskland, ligesom også Nicolaj Skovbjerg og Casper Mortensen kæmpede stærkt.

I 65cc kørte Martin Lysdal et rigtig flot andet heat, hvor han tog en stærk 12. plads. Lagt sammen med lidt point i første heat, holder Martin sig fortsat til, lige udenfor den adgangsgivende top-10. Mads Bengtson, havde også virkelig god fart på i Tyskland og omgangstiderne var til point, men desværre var et startstyrt i første heat og et styrt fra top-15 i andet heat ikke med til at gøre tingene nemmere Mads, selvom han også kæmpede bravt.

Fjerde afdeling af EM for kvinder bød igen på en gæsteoptræden til Sara Andersen, der kun har valgt at køre et par afdelinger i år. Og det var – ligesom i Slagelse – med en Sara ude i front af løjerne.

Danskeren vandt første heat, og lå til at gøre det samme i andet, da hun desværre blev tvunget til en fejl sidst heatet, der endte med at koste sejren. Der var dog to danskere på podiet, da Line Dam tog den samlede tredjeplads på dagen.

Line indtager den samlede fjerdeplads i tabellen. Der var ikke meget held i sprøjten til de øvrige danskere i Tyskland, selvom Malou Jakobsen kom igen efter et uheldigt første heat, og tog point i andet, imens der desværre ikke var point til Kirstine Villadsen og Barbara Aagaard.

Resultater her