Stærkt kørende Thomas Kjer Olsen tog 2. pladsen ved VM Motocross i Rusland

Orlyonok i Rusland dannede denne weekend rammen om 8. afdeling af VM Motocross. Thomas Kjer Olsen ligger nr. 2 i den samlede stilling i MX2-klassen, og i Rusland viste han, at det er en plads, han indtager med rette.

At Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club er blandt de allerbedste motocrosskørere i verden, har han bevist før – og han viste det igen i denne weekend. 37.000 tilskuere så med fra sidelinjen, da Thomas Kjer Olsen og hans konkurrenter tørnede sammen i Orlyonok i Rusland i 32 graders varme.

Kendetegnende for begge Thomas Kjer Olsens heat var, at han kom godt fra start. Dette gav selvfølgelig danskeren en stor fordel i heatene, men det var især positivt, fordi han har døjet med dårlige starter i flere af forårets VM-afdelinger.

I første heat fik Thomas Kjer Olsen hurtigt arbejdet sig op fra sin udgangsposition som nr. 4. Thomas passerede belgiske Jago Geerts og franske Tom Vialle, som begge ligger i toppen af tabellen, og lidt senere måtte amerikanske Darian Sanayei overlade føringen til danskeren. Med to omgange tilbage havde Thomas’ største konkurrent, spanske Jorge Prado, imidlertid kørt sig op gennem feltet efter en skidt start. Prado kørte over målstregen som nr. 1, med Thomas lige i hælene som nr. 2 og Jago Geerts som nr. 3.

I andet heat tog Jorge Prado sin 10. holeshot denne sæson, da han kom bedst fra start. Thomas kom afsted som nr. 3 efter Sanayei, som han senere overhalede. Det lykkedes ikke at nå op til Jorge Prado, som tog endnu en heatsejr, men Thomas holdt fast i sin 2. plads og kørte i mål få sekunder efter Prado, med Geerts lige efter sig.

Thomas’ 2. pladser i begge heat betød også en samlet 2. plads på dagen, hvilket danskeren var godt tilfreds med:

– Jeg havde en god weekend. I kvalifikationen lørdag kørte jeg godt, og vi lavede nogle justeringer på motorcyklen, så den blev bedre at køre på på det hårde underlag. Alt i alt er jeg glad for, at jeg kunne holde føringen gennem flere omgange, og at jeg følte mig godt tilpas på motorcyklen. Jeg ser helt afgjort frem til næste afdeling i Letland.

Samlet 1’er på dagen blev den dobbelte heatvinder Jorge Prado, mens Jago Geerts med to 3. pladser også tog den samlede sidste podieplacering. De tre podietagere i Rusland er også et billede på den samlede stilling i VM MX2-klassen: Prado fører an med 347 point, Thomas Kjer Olsen ligger nr. 2 med 327 point, og Geerts er nr. 3 med 257 point.

Næste afdeling af VM i Motocross køres allerede næste weekend, d. 16. juni i Kegums i Letland.

Se flere billeder og resultater på MXGP’s hjemmeside.