Danskerne øger føringen i MX top-10

Det er et tæt pakket program for de danske VM- og EM-kørere i motocross denne sæson. Weekendens løb gjorde plads til forbedringer, og det leverede både Thomas Kjer Olsen og Mikkel Haarup onsdag ved fjerde afdeling af VM-serien i MX2-klassen ved at øge deres føring i top-10.

Mikkel Haarup havde en god dag på Kegums-banen i Letland, hvor han også kørte side om side med landsmanden Thomas Kjer Olsen og fik hhv. en sjette- og ottendeplads i dagens to heat. Dette gav Mikkel nok point til at rykke op på en syvendeplads i MX2-seriens samlede stilling.

Thomas Kjer Olsen jagtede ihærdigt pointene i første heat og kæmpede om fjerdepladsen mod franske Tom Vialle. Thomas måtte dog nøjes med femtepladsen skarpt forfulgt af Mikkel Haarup, der havde et styrt i sidste sving i jagten på TKO. I andet heat styrtede TKO samtidig med, at hans brækkede skulder også satte sine spor. Alt sammen nok til, at danskeren desværre ikke sluttede i top-10 i heatet. Thomas scorede dog nok point på dagen til at forblive i den samlede top-10 på niendepladsen og øge sin føring fra tiendepladsen, mens han er ganske få point fra syvendepladsen.

– Mit første heat var godt, men jeg har stadig problemer med min skulder. Jeg endte på femtepladsen, hvilket overraskede mig, fordi jeg ikke rigtig kan køre efter bedste evne pga. min skade. Jeg kompenserer ved at holde anderledes på maskinen, og det er lidt af en udfordring. Men jeg kom godt forberedt hertil og min form er god, så det er også en skam, at det kun blev til en femteplads, selvom det stadig er et godt resultat. Desværre kolliderede jeg med en anden kører i andet heat og styrtede, hvilket gjorde mere skade til mine smerter og gjorde det ret umuligt at score point i heatet, udtaler TKO.  

Læs mere om stillinger og find billeder hos MXGP

Opdatering fra EMX 250

Bastian Bøgh Damm henter stadig point i sæsonens EM-serie i motocross, der afvikles sideløbende med VM. I onsdagens afdeling blev det dog kun til point i andet heat, hvilket stadig giver danskeren en fin delt sjetteplads i den samlede stilling. Danskeren er dog skarp forfulgt af det nedre top-10 felt, samtidig med at det øvre top-10 felt har udvidet føringen til danskeren.

Læs mere stillinger her hos FIM Europe