Hård medfart for de danske MX’ere ved VM og EM

Femte afdeling af VM og fjerde afdeling i EM 250 i motocross blev kørt i Letland i weekenden, hvor der ikke var det store held at spore for danskerne. Thomas Kjer Olsen måtte udgå inden løbet, og Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm kæmpede ihærdigt på at blive i hhv. VM- og EM-top-10’en.

Allerede ved morgenens træningsrunder måtte Thomas Kjer Olsen desværre erkende, at hans skulderskade ville give ham for mange problemer under løbet. Han valgte derfor ikke at stille op til den sidste afdeling i Letland, og vil nu hvile sig for at blive klar til næste VM-afdeling. Thomas ligger lige nu nummer 11 i den samlede stilling.

Mikkel Haarup havde desværre også en skuffende dag, mest af alt fordi danskeren lagde godt ud og var oppe på en femteplads i første heat, men styrtede så efterfølgende og faldt lang tilbage. Mikkel gjorde alt hvad han kunne i andet heat for hente vigtige point, men styrtede også her. Heldigvis har Mikkel forsat nok point til at ligge i den samlede stillings top-10 som nr. 8.

Læs mere om stillinger og find billeder hos MXGP

Update fra EMX 250

Bastian Bøgh Damm har været præget af skader inden turen til Letland, og det har kunne mærkes under de tre afdelinger på Kegums-banen. Derfor også en prisværdig indsats, danskeren lagde for dagen i weekendens afdeling af EM i motocross. Danskeren hentede point i andet heat og forbliver i den samlede top-10, men må rykke ned på en samlet niendeplads.

Læs mere stillinger her hos FIM Europe