DM i Superbike: Ikke Simon Tirsgaards dag (Pressemeddelse)

DM Superbike skal efter afdelingen på Anderstorp, Sverige, afgøres til finalen på Jyllandsringen 5. og 6. okt., hvor den Danske Mester i Superbike serien skal findes.

Pressemeddelelse fra Team Xpedit

Tredje afdeling af DM i Superbike serien blev afholdt sammen med de Svenske Mesterskaber i serien, hvor der var 30 startende kørere på Anderstorp banen i Sverige. Kvalifikationerne blev afviklet under meget vekslende og vanskelige forhold med regn tør bane og fugtig baglangside.

Kvalifikationen til lørdagens løb var på en våd bane med nogle enkelte tørre spor rundt på banen. Steven Tirsgaard skulle starte til løbet på 17. pladsen med Simon Tirsgaard som nr. 19. I løbet fik de sig hurtigt kørt op i feltet, hvor Steven kom helt op på en samlet 7. plads og nr. 1 i DM, mens Simon fik en teknisk defekt efter nogle få omgange. Simon kom ind i piten, hvor fejlen blev rettet, og han kunne igen give raceren gas, men efter endnu en omgang på banen opstod samme fejl, og han måtte trække sig fra løbet.

Søndagens løb blev afviklet med kvalifikation om formiddagen, hvor Steven kørte sig ind på 9. pladsen og Simon som nr. 17 efter han havde fået rettet fejlen på raceren. Steven kom igen op på en samlet 7. plads med Allan Howard som nr. 2 og Simon som nr. 3.

Steven kørte sine hurtigste tider på banen 1.34.029, og mangler under et sekund op til top-tre, men mangler fart på den 1000 meter lange baglangside, hvor svenskerne blot trækker fra. Simon var slet ikke tilfreds med sin præstation i denne weekend sammenholdt med tekniske problemer i løb et og oliespild på banen i løb to.

Nu ser vi frem til finalen på Jyllandsringen den 5. og 6. oktober med 3 løb, hvor der også er finale i DTC-serien for biler. Som stillingen er efter Anderstorp skal Steven score 12 point for at sikre sig DM i Superbike serien, mens de øvrige placeringer bliver en dyst mellem Simon Tirsgaard og Allan Howard.

Se også:

https://tirsgaardracing.dk/

https://www.facebook.com/Tirsgaardracing/