Til forside

Danmarks Motor Union (DMU) optaget som Grøn Idræt af Danmarks Idrætsforbund

I et banebrydende skridt mod en mere bæredygtig idrætsverden har Danmarks Idrætsforbund (DIF) officielt godkendt Danmarks Motor Union (DMU) som en grøn idræt. Denne godkendelse markerer en betydelig milepæl for motorsporten i Danmark og cementerer dens engagement i at fremme miljøvenlige initiativer inden for sporten.

DMU har længe arbejdet på at integrere bæredygtighed og miljøvenlige praksisser i deres aktiviteter. Certificeringen fra Danmarks Idrætsforbund er et resultat af DMU’s ihærdige bestræbelser på at reducere miljøpåvirkningen af motorsport og samtidig styrke vores position som en ansvarlig aktør inden for idrætsverdenen.

Den grønne idrætsgodkendelse betyder, at DMU forpligter sig til at implementere og fremme miljøvenlige tiltag på tværs af alle niveauer af motorsporten, herunder biodiversitet på banerne, bedre muligheder for energieffektive køretøjer, reduktion af CO2-udledning ifm. transport og fremme af genbrug og genanvendelse inden for sporten.

“Vi er utroligt stolte over at blive certificeret som en grøn idræt af Danmarks Idrætsforbund,” udtaler Dennis Skytte Bechmann, formanden for DMU’s Bæredygtigheds- og Miljøudvalg. “Denne anerkendelse er et bevis på vores dedikation til at skabe en mere bæredygtig fremtid for motorsporten. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med vores medlemmer, samarbejdspartnere og interessenter for at fortsætte med at fremme miljøvenlige løsninger inden for vores sport.”

Med denne nyhed baner DMU vejen for en mere miljøbevidst tilgang til motorsport i Danmark og sender et stærkt budskab om engagement i at løfte et socialt ansvar samt bekæmpe klimaforandringer gennem sportslige initiativer.