DMU Yamaha Kids Cup 2019 – status efter 1. afdeling

Så er sæsonen slået i gang for de mindste. Haderslev Motor Sport og Skovbybanen lagde i weekenden underlag til årets første afdeling i DMU Yamaha Kids Cup serien med 78 tilmeldte kørere til søndagens løbsafvikling og lige over 50 deltagere til lørdagens DMU ATK-træning.

De optimale betingelser for en rigtig god weekend var til stede på Skovbybanen i den forgangne weekend. Forårsagtigt med sol og klar himmel, og perfekte trænings- og løbsforhold. Haderslev Motor Sport havde gjort noget ud af forberedelserne, fra DMU MX Sportsudvalg er der kun ros til klubben.

ATK træningen lørdag forløb rigtig fornuftigt, træningen var godt forberedt og gennemførslen var ligeledes helt i top. Der skal ligeledes lyde ros til de tre trænere for deres arrangement og motiverende indstilling til opgaven.

DMU Yamaha Kids Cup afdelingen søndag forløb godt, og med to store tilmeldingsgrupper i C50 og C80 gav det nogle gode store heat, hvor der blev kæmpet godt om placeringerne.

Kids Cup reglementet er frem mod sæsonen blevet tilrettet i takt med, at MX-reglementet ligeledes er ændret på flere punkter. Bl.a. er 50-pointskalaen blevet ændret til 30-pointskala, således at der ikke længere er spring mellem de bedste point på skalaen. Det skulle gerne resultere i tættere placering klubberne imellem, så klubber med mange kørere, der placeringsmæssigt set får de bedste point, ikke stikker af på den samlede stilling allerede efter én eller to afdelinger.

Sidste års vindere fra Motorcykel Clubben Svendborg var stærkt repræsenteret i Haderslev, og de mange unge kørere havde tydeligvis holdt formen ved lige henover vinteren. Med mange flotte placeringer fik Svendborg-kørerne kørt 448 point ind, og lægger sig dermed sikkert i front i stillingen efter første afdeling.

Andenpladsen på dagen blev snuppet af værterne fra Haderslev Motor Sport med 257 point. Med 248 point ligger Holstebro Moto Cross Club på tredjepladsen – der var altså tæt løb mellem de to klubber, og Morsø Motocross Klub er lige i hælene på dem med sine 241 point.

Fighterprisen gik til #29 Felix Thomsen fra Motorcykel Clubben Svendborg. På første omgang af andet heat røg Felix’ sæde af. Han kørte ud til siden, fik et nyt sæde på og drønede afsted. Felix styrtede efterfølgende to gange inden for samme heat – til trods får dette fik han knoklet sig op på en 4. plads i heatet, og satte endda på allersidste omgang den hurtigste omgangstid i det pågældende heat blandt alle i C50-klassen. Det var fuldt fortjent, at fighterprisen gik til Felix.

Meget kan ske på sæsonens 6 afdelinger, og vi er endnu kun ved den første. Næste gang de unge kørere skal i aktion, er lørdag d. 4. maj, når 2. afdeling køres på Melbybanen i Nordsjælland.

Den samlede stilling for DMU Yamaha Kids Cup kan ses her.