Vigtig information til Motocross

Motorfans fra rundtom i Danmark var mødt op for at heppe på de danske kørere til den første omgang af EMX65/85 i Velke Uherce. Løbsweekenden kom dog ikke uden udfordringer, da kørerne og den ellers flotte bane i Slovakiet skulle modstå det ustadige forårsvejr.

De danske kørere og assisterende landstræner Nikolaj Larsen blev ellers mødt af en flot arena ved deres ankomst torsdag. Men fredag nat åbnede himlen for sluserne og druknede den lerede bane, og lørdag morgen kunne kørerne stå op til silende regn, der tordnede ned over banen.

Det gjorde hele banen til et klistret mudderhul af dimensioner, og selvom man forsøgte at gennemføre dagens løb, måtte al kørsel lørdag aflyses.

Det betød, at der skulle køres kval’ søndag morgen på en stadig klistret bane. Heldigvis begyndte solen at vise sig igen og tørrede banen i løbet af dagen, så der endelig kunne køres ræs for fuldt drøn.

I 85cc var der mange danskere på pletten, men bedste mand blev til slut Mads Fredsøe, der tog den samlede niendeplads efter en flot femteplads i første heat.

Lucas Bruhn var godt kørende i andet heat, og med sin indsats tog han pladsen som nummer 12 i Slovakiet. Dertil fik Magnus Gregersen som endnu en dansker point, da han hentede nok til at blive nummer 17 på dagen.

I 65cc kæmpede danskerne med banen og det ekstremt potente felt, og da dagen var omme, var der gode point til Martin Lysdal, Frederik Stampe og også lidt til Mads Bengtson.

Der var dog flere danskere på pletten i begge klasser, og du kan finde dem alle i resultatlisterne her: http://www.fim-europe.eu/events/668

Alt i alt var det en solid start for de danske kørere i EMX65/85, og vi glæder os allerede til næste afdeling, som afholdes i Lommel i Belgien d. 20. – 21. april.