DMU’s seje kvinder til Gåse Cup

Af. Louise Laustsen

Traditionen tro blev der afholdt Gåse Cup i Vordingborg d. 13. og 14. maj. Vejret viste sig fra sin bedste side og stemningen var i top blandt de fremmødte.

DMU’s kvinder og piger var flot repræsenteret på tværs af erfaring og klasser med fem kørere fordelt på Maxi Dameklassen og en kører i B85 klassen.

Dameklassen kørte sammen med OB og B125 og der blev ikke givet ved dørene fra de seje kvinder.

Clara Hansen #796 lagde sig stabilt i top-10 i alle fire heat, skarpt efterfulgt af Sofie Kampf #42 og Pia Normand Stenger #531.

Desværre havde Sofie et styrt i første træning, der gav knubs på både ryggen og skulderen, men det hindrede hende ikke i at levere en sikker indsats gennem de fire heat.

For Pia var det et glædeligt gensyn med Gåse Cup og et bevis på, at hun er “still going strong”, efter at hun sidst stillede op for 15 år siden. Denne gang havde Pia også medbragt næste generation af crosskørere fra Familien Stenger Normand.

Clara Hansen strålede som en sol i sit lynhurtige gule kørersæt hele weekenden. Der blev holdt stramt kabel i alle starter og hele vejen rundt, som tydeligt viste, at Clara både har teknik og fart til at være med helt fremme.

I B85/C125 kørte Jasmina Rasksen #735 på sin 85’er og prydede klassen med sin stabile og rutinerede kørsel, der placerede hende i top-10 i hvert heat og med bedste placering som 5’er i det ene heat. Det er stærke sager og vi kommer forhåbentlig til at se meget mere til Jasmina gennem sæsonen.

Hele vejen rundt hos vores piger og damer er der et godt sammenhold på tværs af alder, klasser og klubber. Det er altid en fornøjelse at se, hvordan motorsporten kan skabe de her stærke fællesskaber og venskaber mellem kørere fra hele landet.

Derfor håber vi selvfølgelig også at se mange flere piger og damer til vores kommende Pop-Up træninger, hvor vi arbejder på at skabe et godt træningsmiljø for piger og damer i DMU.