Kampagne for åbent hus i naturen

I september igangsættes en landsdækkende kampagne, hvor foreninger kan slå dørene op for besøgende med udgangspunkt i at opleve Danmarks alsidige natur.

Tanken med kampagnen er, at man som klub kan arrangere en enten mindre eller større aktivitet, der finder sted på et udendørsområde – både for at fremme danskernes brug af naturen lige så vel som at lokke potentielle nye medlemmer ud og stifte bekendtskab med lokale foreninger.

Kampagnen er iværksat af bl.a. Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, som giver både værktøjer, materialer og hjælp til at synliggøre jeres arrangement.

Her får arrangøren:

  • Hjælp til invitationer, PR, presse og synlighed.
  • Produktion af synligheds- og aktivitetsmaterialer til lejligheden som beachflag, banner, materialer til børneaktiviteter mv.
  • Samt landsdækkende PR.

Læs også guides til at planlægge til arrangementer: https://www.naturensuge.dk/opret-et-arrangement/5-plug-and-play-arrangementsguides/

Der er to forskellige temaer for arrangementerne, man som klub kan arbejde ud fra:

 Tema 1: Under overfladen 4.-10- september

Til Under overfladen vil man vi gerne sætte særlig fokus på den blå natur – både i form af viden om vandmiljøet/-naturen samt alt det fede, man kan lave ved og i vand.

Hvis man som klub ikke laver aktiviteter ved vandet, men alligevel gerne vil lade sig inspirere af årets tema, kan aktiviteterne også dreje sig om den skjulte natur ”under overfladen” – f.eks. under barken på et træ, under jordoverfladen o. lign.

Man kan lade sig inspirere af årets tema, når man laver et arrangement, men det er ikke et krav. Det vigtigste er, at man er med til at bringe flere danskere ud i naturen og opleve friluftslivets glæder.

Tilmeldingsmodulet og læs mere på  www.naturensuge.dk

Eventuelle spørgsmål kan rettes til naturensuge@dn.dk eller direkte til Sune Møller Petersen, projektleder hos Friluftsrådet, smp@friluftsraadet.dk, tlf. 24 67 66 43.

Tema 2: Nat i Naturen den 2.-3. september

Når mørket falder på, åbner en ny verden af oplevelser sig. Nattens dyr og stjernerne kommer frem, og vi får mulighed for at opleve naturen på nye og mere intense måder.

Man vil gerne invitere så mange danskere som muligt til at komme ud i naturen om natten. Nogle ”kan selv”, men rigtig mange foretrækker at opleve friluftslivet i mørket, måske for første gang, til et arrangement.

Arrangementet kan være stort eller småt, vare hele natten eller blot et par timer om aftenen, handle om bål, overnatning mv.

Alle Nat i Naturen-arrangementer skal oprettes og kan efterfølgende ses på www.natinaturen.dk. Der er åbent for tilmeldinger.

Ved spørgsmål og idéer til arrangementer er I meget velkomne til at tage fat i Jes Lind Bejer, projektleder hos Friluftsrådet, jes@friluftsraadet.dk, tlf. 24 63 62 58.