Dobbelt dansk Verdensrekord – Verdens hurtigste elektriske køretøj

Det danske team True Cousins satte to verdensrekorder, da de i weekenden deltog i Main Event på den engelske bane Santa Pod Raceway med dragbiken Silver Lightning.

Vigtigste rekord var denne gang hastigheden ved målstregen, som blev 331,6 km/h over den klassiske distance quarter-mile (402 m) og i en kørt tid på 6,61 sek., som var en klar forbedring af fætrenes egen rekord.

Den gamle hastighedsrekord lød på 325,7 km/h og var sat af amerikaneren Steve Huff. De to fætre har nu en efter en taget samtlige verdensrekorder indenfor elektrisk drag racing fra amerikanske kørere, som f.eks. legenden Larry McBride.

Det danske team er dermed blevet totalt dominerende i sporten, som ellers er en amerikansk paradedisciplin på linje med amerikansk fodbold, basketball m.fl., hvor amerikanerne ynder at mener, at de er bedst.

Silver Lightning er et rent fartmonster med 1400 HK, som er drevet af 768 litiumceller og konstrueret af Glenn E. Nielsen, mens det er fætteren Hans-Henrik Thomsen der kører motorcyklen.

Se løbet her