Tre danske quad-kørere til hollandsk mesterskab

Kr. Himmelfartsferie bød på Hollandsk mesterskab i alle Quad klasser, hvor tre kørere fra Danmark afsted.

Torsdag galte det ONK/NK samt Rookie klassen i Rhenen.

Første mand på banen var Zander Kristiansen i NK 450 cc klasse. Zander kører i år fuld Hollandsk mesterskab og lå inden dagen på en samlet femteplads i det så 60 mand stor felt. Han kom med en frisk andenplads fra DMA på Korskroen, så formen er ved at være på plads. Tid/kval gav en sjetteplads, hvilket gav en start som nr. 11 ved en fuld bom med 35 quadmaskiner på to rækker.

Zander har kæmpet lidt med starterne i år, og kommer afsted omkring en 12. plads, men på første runde er han hurtig forbi en del og ligger straks på en femteplads på første runde, hvor han begynder at køre sig ind på de førende. Med få runder tilbage tager han føring og vinder første heat med 13 sek. til nr. 2

Andet heat kommer Zander afsted som 7’er og ligger hurtigt pres på de forankørende. Han kører sig op som 2’er, men tiden var ikke på Zanders side, så han måtte tage sig til takke med en andenplads og samlet 2’er på dagen a point med nr. 1.

Mikkel Kuhrdal gik til start i Rookie-klassen på sin Maessen 250 cc Gasgas. Mikkel har desværre i år haft lidt maskinproblemer med en nybygget maskine og har måtte udgå i nogen af de tidligere afdelinger af det hollandske mesterskab. Han blev Hollandsk mester i 2021 i Youngsters klassen (85cc) og er i år rykket til Rookie, hvor han har vist, at når maskinen er i orden, så skal han regnes med i toppen.

Efter dagens tidskval kunne Mikkel køre til bom som nr. 14. Herfra tager han Holeshot og lægger godt fra start, men må se sig passeret af en enkel, men er under stærkt pres bagfra i de sidste minutter. Dog kæmpede han sig til en rigtig flot andenplads.

Andet Heat er Mikkel igen hurtigste mand over bommen, og denne gang ser han sig ikke tilbage. Han slår et stort hul til resten af feltet og kan køre en sikker sejr i hus for slutteligt at stille sig øverst på podiet i Hollandske Rhenen.

Lørdag d. 28. maj gjaldt det Youngster i Stevensbeek, hvor Viggo Søe varr med til start.

Dagen stod på sjette afdeling af det hollandske mesterskab i klassen quad youngster. Efter de første fem afdelinger lå Viggo nummer tre og kæmpede med i toppen til hvert løb. De kører stærkt i klassen og de er mange til start hver gang, så Viggo er tændt, hver gang han kører til bom.

Dagen starter med en tidskval på kun syv minutter, hvor der ikke er tid til at prøve flere spor af. Så det er bare afsted med det samme og vælge det rette spor og få sat en god tid. Viggo har efterhånden vænnet sig til, at det bare er sådan i Holland, så han finder hurtigt et godt spor og kører sig til en fjerdeplads.

Første heat var planen at komme først fra start og så sikkert i mål. Bommen falder og Viggo nupper Holeshot, mens han kæmper mod to lynhurtige hollændere, som han må lukke forbi efter kort kamp. Resten af heatet ligger Viggo nummer tre med nummer fire lige i baghjulet. Super fedt race hele heatet.

Andet heat var planen den samme. Viggo nupper Holeshot igen, men må se sig passeret af tre kørere efter få omgange. Viggo kæmper det bedste, han har lært, og kører sig faktisk op til nummer tre i de sidste omgange og slutter som nummer fire.

Samlet på dagen slutter Viggo som nummer fire a point med nummer tre, så efter et tæt race igen, kan Viggo køre hjem med en super oplevelse fra Holland.