EM-sølv og bronze til danske MX-kvinder

Line Dam og Laura Raunkjær kørte sidste afdeling af EM i motocross for kvinder i weekenden i polske Gdansk. Begge havde medaljer indenfor rækkevidde, men alt var stadig åbent frem til sidste løb.

Ved dette års EMX for kvinder viste Line Dam igen sine overlegne evner som en af de bedste kvindelige motocross-kørere i øjeblikket. Efter de første seks EM-afdelinger var guldet indenfor rækkevidde for danskeren og hun skulle blot slå sin norske konkurrent, Mathea Selebø, ved den sidste afdeling i Polen.

Det blev da også en kamp mellem de to kørere i front under løbet. Her skilte marginalerne dem ad, men Line Dam endte med at være lige i hælene på nordmanden i de to heat, der i begge tilfælde lige akkurat krydsede målstregen først. Det gav Line Dam to andenpladser i sine heat på dagen, og dermed var det kun seks point, der skilte de to kørere ad til sidst, hvilket sikrede Line Dam EM-sølvet.

Laura Raunkjær jagtede ligeledes en EM-medalje med tyske Alexandra Massury og hollandske Danee Gelissen lige bag hende i den samlede stilling. Begge kørere formåede også at krydse målstregen lige foran Laura i begge heat, hvilket betød, at danskeren måtte nøjes med hhv. en femte- og sjetteplads på dagen. Laura Raunkjærs pointforspring i den samlede stilling var dog stadig stor nok til, at hun med en samlet sjetteplads på dagen kunne stille sig på podiet med EM-bronze om halsen.

Slutteligt deltog Barbara Aagaard Andersen også ved dette års EM, som kørte sig til en samlet syvendeplads på dagen og ligeledes endte på syvendepladsen i den samlede EM-stilling.

Se de samlede resultater fra EMX for kvinder her