Start til Enduro

Enduro er en langdistance motorcykelsport, hvor der køres på midlertidigt anlagte baner eller banespor i ”off road” terræn. Det kan være i kombination med motocross-baner, grusgrave, marker, skov, osv.

Enduro består af forskellige forhindringer i varierende sværhedsgrad. I Danmark køres størstedelen af enduroløb som et tidsløb mod uret på et anlagt spor af forskellige længder, hvor det handler om at køre så mange omgange som muligt indenfor tidsrammen på typisk 2 – 3 timer.

Sporten styrker din udholdenhed, motorik og opbygger ikke mindst selvtillid, der kommer af at overvinde det svære terræn og forhindringer.

Der findes kun ganske få faste enduro-baner i Danmark. Derfor er mange enduro-kørere medlem af en motocross-klub og kører også motocross ved siden af for at træne mest muligt.

I DMU får du rabat ved køb af flere licenser. Så hvis du køber flere licenser indenfor samme år, vil systemet sidst i betalingen reducere prisen på dit næste licens ud fra beløbet fra dit første licenskøb. Så du vil f.eks. kunne købe en motocross-licens til fuld pris og derefter tilkøbe enduro-licens for kun 100 kr.

Sikkerhedsudstyr

I DMU er der krav til at bruge det rigtige udstyr til sporten, som indbefatter:

 • Hjelm
 • Bukser af en god og rivefast kvalitet
 • Støvler som i motocross
 • Handsker
 • Langærmet trøje
 • Knæbeskytter
 • Rygbeskytter
 • Brystbeskytter
 • Skulderbeskytter
 • Nakkekrave (alle modeller i frihandel er godkendt)
 • Enduro eller motocrossmaskine med max 112 dB støj (2 meter metode)

Medlemskab og licens

Vil du i gang med enduro, skal du først meldes ind i en klub. Det kan både være enduroklub eller en motocrossklub. Start med at henvende dig til en DMU-klub i nærheden og få gode råd til at anskaffe det nødvendige udstyr samt hvordan du nemmest kommer i gang.

Når du har købt et medlemskab i en klub, skal du have en licens gennem DMU. Licensen skal fornys hvert kalenderår og fungerer som et ”kørekort”. Licensen gælder samtidig som en særlig ulykkesforsikring, der dækker ved alvorlige og varige skader.

Som helt nyt medlem kan du købe indslusningslicens til kun 650 kr. for et helt kalender år.

Få info om at starte til enduro i DMU

Indtast din email og tryk på "send", så sender vi dig nyttig information om at starte til motorsport i DMU samt information om vores begivenheder, der kunne have din interesse.

Besøg og snak med din lokale klub

På kortet finder du DMU’s klubber henvendt til endurokørere, hvor du kan klikke på de enkelte markeringer og se klubbernes hjemmesider. Men du kan også tage kontakt til en lokal motocrossklub i DMU og høre om muligheden for at indløse licens til enduro her, da træning og løb oftest foregår rundt om i landet på forskellige private skovområder efter aftale med lodsejeren.

Hvis du har spørgsmål om at dyrke sporten, kan du også skrive en mail til DMU’s sekretariat på dmu@dmusport.dk.