Flot dansk weekend til EMX i Slagelse

Vejret viste sig fra sin solrige – og køligt blæsende – side, da regionens bedste 65’ere og 85’ere, samt Europas bedste kvinder, dystede i Slagelse i den netop forgangne weekend. Det drejede sig om tredje afdeling af alle tre serier, og heldigvis var der masser af danskere på pletten, og de fik Dannebrog til blafre på Sjælland.

I 85cc ligger danskerne rigtig godt til, og de danske drenge viste tænder på hjemmebanen i Slagelse. Andreas Krogh Jensen var på podiet i Lommel, og den bedrift gjorde danskeren efter i weekenden. En flot sejr i første heat, dannede fundamentet for Andreas’ samlede tredjeplads.

Lucas Bruhn missede lige netop podiet, men sjællænderen indtager den samlede tredjeplads i tabellen efter løjerne i Slagelse. Andreas Krogh Jensen er også oppe i top 10 i den samlede stilling – de placeringer, der giver adgang til finalen i Tjekkiet – ligesom også Mads Fredsøe lige netop er inde i varmen. Desuden var både Nicolai Skovbjerg og Magnus Gregersen inde i den samlede top 10 i Slagelse.

Andreas Krogh Jensen udtaler:
– Lørdag var en fin dag, hvor jeg kvalificerede mig som 1’er min gruppe. I første heat søndag, kommer jeg fra start som 2’er, men jeg overhaler hurtigt 1’eren. Jeg holdt placeringen som nummer 1 resten af heatet. Vi fire første lå meget tæt, så det var et spændende heat. I andet heat kommer jeg fra start som en 5-6 stykker. Jeg kommer dog hurtigt op på 3. pladsen. Jeg vælter desværre på anden omgang og ryger ned på 12. pladsen, hvorefter jeg kæmper mig op på en 6. plads i løbet af heatet. Jeg synes, at det har været to positive heat, og en god weekend. Tak til alle dem som støtter mig.

I 65cc var der også godt med kørere på pletten fra Danmark – og de viste flaget så flot. Den lokale kører fra Slagelse MX, Freddie Bartlett, sluttede samlet som nr. 6 i afdelingen og ligger nu som den bedste DMU kører i EMX 65 på en 11. plads i den samlede stilling.

Martin Lysdal sluttede afdelingen som 12’er – og det kunne være blevet til endnu mere, men desværre måtte den lille fyr lige ned på sidste omgang af andet heat, da han ellers lå inde i top 10.

Frederik Stampe var også godt kørende og sluttede som nummer 15, ligesom der også var point til Mads Bengtson. Jacob Bloch og Storm Maymann kørte deres første EM-afdeling, og gjorde det virkelig flot, ligesom også Lukas Vissing kæmpede bravt, men lykkens gudinde var ikke med Lukas i Slagelse.

EM for kvinder var også tilbage i Danmark med mange danske lyspunkter at spore. Sara Andersen har valgt at fokusere på VM i år, og altså ikke at forsvare sit EM, men i Slagelse var hun tilbage for en kort bemærkning. Og det blev en overlegen weekend, hvor danskeren var bedst i alle heat og alle sektioner. Line Dam Nielsen tog sjettepladsen i Slagelse, og indtager nu den samlede fjerdeplads i kampen om EM. Desuden havde vi også Malou Jakobsen på podiet i 125-kategorien. Godt kørt af alle danske piger!

Sara Andersen udtaler:
– Denne weekend kørte jeg 3. afdeling af EM for kvinder i Danmark. Det var min første afdeling, da jeg har valgt ikke at gå efter titlen i år. Mit mål var derfor bare at bevise, at jeg kunne have været en af favoritterne til at vinde titlen, hvilket lykkedes godt. Jeg startede godt ud om lørdagen med at lave hurtigste tid i træning og tidskvalen. I kvalheatet kom jeg ikke så godt fra start, men jeg fik hurtigt kørt mig op på en førsteplads, selvom det er meget svært at overhale på den bane. Jeg endte som nummer 1 og afsluttede lørdagen helt perfekt. Søndag gik også rigtig godt. Jeg tog starten i begge heat og førte fra start til slut. Jeg havde en helt perfekt weekend og jeg er super glad for, at jeg har kørt med til denne afdeling, selvom jeg normalt ikke kører EM i år.

Du kan finde resultaterne fra Slagelse her: https://speedhive.mylaps.com/Events/1657163

Du kan finde de samlede stillinger i EM-klasserne her:
EM65/85: http://www.fim-europe.eu/events/698
EMX Women: http://www.fim-europe.eu/events/699