Thomas Kjer Olsen i kamp for at bevare VM-føringen

Den danske motocrossstjerne Thomas Kjer Olsen kom på hårdt arbejde, da han i weekenden skulle forsvare sin VM-føring i Mantova i Italien.

Denne weekend gjaldt det 5. afdeling af VM, som strækker sig over i alt 19 afdelinger. Danske Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club har leveret en sensation ved at være indehaver af den røde nummerplade, som symboliserer føringen i den samlede VM-stilling i MX2-klassen, siden 2. afdeling. Lørdag og søndag skulle han endnu en gang forsvare sin position, denne gang på den italienske bane i Mantova.

Første heat bød på uheld til Thomas Kjer Olsen, som efter første omgang var røget helt ned på en 17. plads. Danskeren gav dog ikke op, og trods en mudret og teknisk svær bane, fik han støt kæmpet sig opad og lå nr. 8 midt i første heat. Han nåede at hente endnu to pladser og kørte over målstregen som nr. 6 i første heat.

I andet heat fik Thomas en bedre start, og efter første omgang lå han nr. 4. Den plads blev skiftet ud med en 3. plads undervejs og endelig en 2. plads inden heatets afslutning.

Thomas Kjer Olsen udtalte:

– Det var et hårdt løb, især første heat. I betragtning af, at jeg var nede i første sving, og at jeg måtte skifte briller undervejs, er jeg glad for, at jeg var i stand til at arbejde mig op til 6. pladsen. Det er ikke optimalt at skulle arbejde så hårdt, men jeg holdt hovedet koldt og kæmpede mig opad. Jeg er glad for min kørsel i dag. Banen var hård, men jeg nød det faktisk. Den var vanskelig visse steder, men ikke for vanskelig, og sandet i underlaget gjorde, at det ikke var rent mudder at køre i. Jeg følte mig godt tilpas i andet heat, og en god start hjalp mig meget. Jeg rykkede nogle pladser frem og lå nr. 2 det meste af heatet, hvilket jeg er glad for. Det har været en god weekend, og jeg ser frem til Portugal nu.

Thomas Kjer Olsens placeringer betød, at han blev samlet 2’er på dagen, og dermed bevarer han sin føring i den samlede VM-stilling med nu 207 point. Spanske Jorge Prado, som vandt begge heat i Mantova, ligger lige efter Thomas Kjer Olsen i den samlede VM-stilling med 200 point, efterfulgt af tyske Henry Jacobi med 157 point.

MX2-lassens anden danske deltager, Mikkel Haarup fra Randers Motor Sport, blev nr. 32 i første heat, og kørste derefter en flot 12. plads hjem i andet heat, hvilket skaffede ham en samlet 20. plads på dagen i Mantova.

6. afdeling af VM i Motocross køres allerede næste weekend, d. 19. maj i Aguedo i Portugal.

Sammen med VM blev der også kørt EMX250 og EMX125 i Mantova. I EMX250 hentede danske Nikolaj Skovgaard point i begge heat og sluttede på en samlet 23. plads. I EMX125 var der dansk deltagelse af Magnus Smith, som hentede point via en 18. plads i andet heat og sluttede som nr. 26 på dagen.

Se flere billeder og resultater på MXGP’s hjemmeside.