Flotte danske præstationer ved Motocross VM for Hold

Motocrosssportens VM for Hold, Motocross of Nations, blev denne weekend afholdt i Assen i Holland. En stærk indsats fra de danske kørere sikrede, at målsætningen om en placering i top 10 blev indfriet.

Det var den 73. udgave af det årlige Motocross of Nations, der denne weekend blev afviklet i Assen i Holland, og det blev en usædvanlig våd, mudret og udfordrende én af slagsen.

Det danske hold udgjordes af brødrene Thomas Kjer Olsen, nykåret VM-sølvvinder i MX2-klassen, og Stefan Kjer Olsen, nykåret Danmarksmester i MX1-klassen, samt Bastian Bøgh Damm, som stod overfor sin debut i Motocross of Nations-sammenhæng. Målsætningen for det danske hold var fra starten en top 10-placering blandt de i alt 34 deltagende nationer.

Ved Motocross of Nations konkurrerer hver nations kørere i tre forskellige maskinklasser. Hver kører deltager i to heat, og placeringerne i de enkelte maskinklasser lægges til sidst sammen til et samlet resultat for hver nation.

De svære baneforhold og en maskinskade for Stefan Kjer Olsen i det første heat gav det danske hold rigtig svære betingelser, men danskerne kæmpede med alt, hvad de havde. På næstsidste omgang af 3. og sidste heat fik Stefan og Bastian – som leverede en flot debut – sikret den samlede danske 10. plads, og dermed blev målet om en top 10-placering nået for det danske hold.

Thomas Kjer Olsen viste særlig klasse og blev den bedste kører i MX2-klassen – en flot afslutning på en forrygende sæson for Thomas, der for et par uger siden vandt VM-sølv i MX2-klassen.

Landstræner Emil Larsen var godt tilfreds med det danske resultat i Assen:
Det danske hold havde en god weekend, trods de store udfordringer, vejret forårsagede. Allerede lørdag viste alle 3 drenge god fart, og vi gik videre med et flot resultat. Søndag viste Thomas stor styrke på den svære bane, og både Stefan og Bastian kæmpede med alt, hvad de havde. Vi nåede vores målsætning om en top 10 placering, og Thomas klarede sit individuelle mål om at vinde MX2 klassen. Nu ser vi frem mod EM for Hold i Polen næste weekend.

Vinderen af Motocross of Nations 2019 blev værtsnationen Holland, mens Belgien og Storbritannien tog henholdsvis sølv og bronze med hjem fra Assen.

Samtidig med Motocross of Nations blev der også kørt Yamaha Blu Cru Cup i Assen i weekenden, og dét med flotte resultater for Danmarks Motor Union. I 65cc kørte Frederik Stampe sig på podiet med en 3. plads, og Freddie Bartlett, som nok er svensk, men som er medlem af Slagelse Motocross, tog 2. pladsen. Andre danskere på resultatlisten i 65cc var Storm Maymann (nr. 23), Alexander Brondbjerg (nr. 33) og Lasse Knudsen (nr. 35). I 85cc sluttede Mathias Dam som nr. 26.