Fornem afslutning på VM i Motocross

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Thomas Kjer Olsen har mod sin sæsonafslutning ved VM vist gentagende gange, at han kan følge med i toppen af MXGP. Danskerens debutsæson i den øverste klasse slutter med hans bedste resultat og en samlet niendeplads ved VM i motocross 2021.

Formen fejlede ikke noget, da Thomas Kjer Olsen kørte årets sidste VM-afdeling på Mantova-banen i Italien, hvor han har hentet gode resultater i de forgangne afdelinger. Thomas brillierede med en sjetteplads i første heat og fik dermed sit bedste resultat i sin debutsæson i MXGP-klassen.

Andet heat bed det stærke felt fra sig, og Thomas måtte nøjes med en 13. plads, men det var stadig nok til at sikre ham en niendeplads på dagen. Den solide indsats skaffede også nok point til danskeren, så han rykker op og ender på den samlede niendeplads ved dette års VM.

– Det har været en god dag for mig at slutte sæsonen på. Jeg havde det fantastisk på maskinen i første heat og sluttede som nummer seks som mit bedste resultat i MXGP-klassen. Jeg rykkede også op og slutter på niendepladsen i den samlede VM-stilling, så det har været en god afslutning på året. På et tidspunkt var jeg nede på en 13. plads i den samlede stilling, men så fik jeg virkelig vendt tingene rundt i den sidste halvdel af VM og forbedrede mine kvalifikationer, min fart og min føling med maskinen. Jeg er blevet bedre og bedre, og at slutte på niendepladsen ved VM i min debutsæson er et rigtig godt resultat. Jeg kunne ikke have gjort det uden mit fantastiske team, som har støttet mig gennem mit første år i MXGP. Så det er rart at kunne gengælde deres hårde arbejde med en stærk afslutning på sæsonen, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Godt kørende i MX2

I MX2-klassen var de to danske kørere Bastian Bøgh Damm og Mikkel Haarup også godt med ved årets sidste afdeling.

Bastian kæmpede bravt i forsøget på at bryde top-10’en ved sidste afdeling. Det var lige ved og næsten i begge heat, hvor han hentede to placeringer som nummer 12. Det var lige akkurat nok til, at Bastian slutter som nummer 11 på dagen og slutter som nummer 19 i den samlede VM-stilling i MX2.

Mikkel Haarup kørte også en forrygende sidste afdeling ved VM og lagde stærkt ud med en kvalifikation som nummer otte. Første heat bød på en stærk start, hvor Mikkel hurtig lagde sig på femtepladsen, men han blev også hurtigt presset bagud med tre placeringer. I bedste stil kunne han dog arbejde sig op gennem feltet, hvor han endte på en flot fjerdeplads.

Andet heat bød også på en god start for Mikkel og sendte ham hurtigt på en sjetteplads, som han holdt det meste af heatet. Hen mod slutningen blev presset dog for stort fra den bagvedliggende kører, og Mikkel endte på en syvendeplads, som sikrede ham placeringen som nummer fem på dagen og et slutresultat som nummer 11 i den samlede VM-stilling.

– Det var en god sidste afdeling. Jeg kørte en udmærket kvalifikation med mange hurtige omgange og så to gode starter, så mine resultater også afspejler min fart. En god start gør hele forskellen. I første heat hjalp det mig til en god placering helt fra start, mens jeg kunne presse på til en fjerdeplads. Jeg havde også en god start i andet heat og lå nummer seks det meste af heatet for at ende på syvendepladsen og en samlet femteplads på dagen, fortæller Mikkel Haarup.