God weekend for Tirsgaard-brødrene – pressemeddelelse

Anden afdeling i serien blev kørt på Brno banen i Tjekkiet med løb henholdsvis lørdag og søndag samt træning fredag. Temperaturen lå over 30 grader i luften med høj sol.

Kørerne havde problemer med dårlig grib på banen, og det blev ikke bedre af asfalttemperaturer lige under 50 grader.

Steven og Simon deltog som vanligt på deres BMW S 1000 RR -racere, hvor de fik rig mulighed for at prøve racernes nye elektroniske muligheder med support fra tekniker fra BMW.

Tidtagningerne resulterede med pole til Steven, og Simon på andenpladsen til løbene lørdag og søndag, hvor der var i alt 49 kørere.

Lørdagens løb udviklede sig hurtigt til en dyst mellem Steven, Simon og den lokale tjekkiske kører Jiri Sustr. Det sluttede med en meget tæt kamp mellem Steven og Jiri Sustr, der sluttede foran Steven med et forspring på 0.074 tusindedel af 1 sekund og Simon lige efter på tredjepladsen. På de følgende pladser kom Alex Berti, Østrig og Andreas Peterlik, Tyskland.

Søndagens løb blev en næsten tro kopi af lørdagens løb mellem Steven, Jiri og Simon, hvor Steven vandt med 0.163 tusindedel af et sekund ned til Jiri og med Simon på tredjepladsen lige efter. På de følgende pladser kom Alex Berti, Østrig og Erik Thomsen, Danmark. Løbet blev rødflaget grundet styrt med to kørere, og løbet blev ikke genstartet med det resultat, at der kun blev givet halve point til den samlede stilling.