Haarup med hattrick

Mikkel Haarup kunne i weekenden stige op på podiet for tredje gang i streg ved VM i motocross. Danskeren hentede tredjepladsen på dagen og ligger nu bekvemt på den samlede tredjeplads i MX2-klassen.

I første heat var Mikkel Haarup flyvende og lagde sig hurtigt på feltets andenplads. Danskeren fik skabt god afstand til resten af feltet sammen med sin franske rival, Tom Vialle, på førstepladsen. Derfra blev det en benhård kamp i forsøget på at indtage føringen, men det forblev ved andenpladsen.

I andet heat fik Haarup en dårlig start og pludselig virkede podiet meget langt væk. Han måtte kæmpe sig op fra 13. pladsen, men i de første par omgange var overhalingerne svære i det tætpakkede felt. Hen mod heatets afslutning lykkedes det dog Haarup at komme op i feltets top-10, og derfra fandt han pladsen og farten til at lave et sidste stort fremryk og køre over målstregen som nummer seks.

Det gav Mikkel Haarup den samlede tredjeplads på dagen, tredje podieplads i streg, og flere point på kontoen i den samlede stilling, hvor danskeren ligger nummer tre.

– Lørdagen startede en smule hårdt, men det lykkedes mig at komme igen under kvalifikationen, som gav mig en efterfølgende god startposition. Første heat var fedt og det var sjovt at kæmpe side om side med Tom. Jeg havde det meget bedre her end i Portugal, hvor jeg var mere nervøs, og jeg følte, at jeg kunne presse endnu mere på, selvom jeg ikke kunne komme udenom ham.

– I andet heat gjorde jeg det ret svært for mig selv efter en dårlig start og jeg var ikke hurtig nok i de første par omgange. Det lykkedes mig at lave nogle gode overhalinger helt frem til sidste omgang, hvilket sikrede mig podiet. I øjeblikket var jeg faktisk ikke klar over det, for jeg pressede bare på for at hente flere point til den samlede stilling. Men jeg er meget tilfreds med min indsats. Jeg regnede ikke med at klare mig så godt efter resultaterne om lørdagen, men jeg er glad for, at vi fik podiet, fortæller Mikkel Haarup.

Næste afdeling af VM i motocross køres d. 24. april og kan ses live på Discovery+ gratis.